Det giver knubs og blå mærker, men flere melder sig ind i samme klub som Lauge

Medlemstallet i rugbyafdelingen i Erritsø GIF er kun gået opad de seneste år. Ifølge formanden er engagerede frivillige og et godt fællesskab opskriften på successen.

Det er hårdt, svedigt, og du får blå mærker.

Det er selvfølgelig rugby.

quote

Jeg plejer at forklare rugby som amerikansk fodbold bare uden beskyttelse på.

Lauge Jørgensen, U-16 spiller, Erritsø GIF

Men selvom sporten, hvor kropskontakt, fald og brutale sammenstød er en naturlig del af spillet, lyder voldsom, så har Erritsø GIF aldrig oplevet så stor en interesse.

- Vi er inde i en meget, meget positiv udvikling, siger Allan Pertti Frandsen, der er formand for Rugby afdelingen af Erritsø GIF.

Klubben har 180 medlemmer, og lørdag var der træningsstævne på banerne i Erritsø, for at vise flere, hvad rugbysporten kan.

Allan Pertti Frandsen, der er formand for Rugby afdelingen af Erritsø GIF, er stolt over at se spillerne, der er gode kammerater, selvom de kæmper mod hinanden.
Allan Pertti Frandsen, der er formand for Rugby afdelingen af Erritsø GIF, er stolt over at se spillerne, der er gode kammerater, selvom de kæmper mod hinanden.
Foto: Jeppe Frost Kyvsgaard

Fællesskab frem for alt

Udviklingen er de seneste år kun gået en vej for Rugbyklubben i Erritsø. Medlemstallet var lavest i 2007, hvor der kun var 70 medlemmer, men i dag har man mere end fordoblet det tal. Og det er også noget, man lægger mærke til i Dansk Rugby Union.

- Erritsø GIF har haft et stort fokus på ungdommen, og det arbejder giver gode resultater nu. Desuden har de investeret i nye faciliteter, som også gør dem attraktive som klub. Endelig har de rigtig mange dygtige frivillige, som gør et godt arbejde. Jeg er sikker på, at den gode udvikling vil fortsætte for dem, fortæller sportschef i Dansk Rugby Union, Mikael Lai Rasmussen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Selvom det er en lille sport i Danmark, så er fællesskabet alligevel stort, og det er også en af grundene til at U16-spilleren Lauge Jørgensen elsker at spille i Erritsø GIF.

- Det er ikke kun din egen klub, du har et fællesskab med. Det har du også med de andre klubber, siger spilleren, har spillet rugby i Erritsø GIF siden han var 5-6 år gammel.

Det er voldsomt, når spillet er i gang, men ved man, hvordan man skal spille, så kommer ingen til skade, siger Lauge Jørgensen.
Det er voldsomt, når spillet er i gang, men ved man, hvordan man skal spille, så kommer ingen til skade, siger Lauge Jørgensen.
Foto: Jeppe Kyvsgaard, TV SYD

En holdsport, ikke en slåskamp

Lauge Jørgensens mange år på rugbybanen har også givet lidt knubs med på vejen. Men skaderne har ikke været værre end et ledbånd, der gør han i dag har tapet knæet op.

- Jeg plejer at forklare rugby som amerikansk fodbold bare uden beskyttelse på, og så bliver folk også lidt chokerede, siger Lauge Jørgensen og griner.

Men selvom det kan gå vildt for sig, så handler det først om fremmest om spillet.

- Det går hårdt til på banen, men når dommeren fløjter, så stopper spillet, og så lytter man til, hvad dommeren har at sige, og så indretter vi os efter det, siger Allan Pertti Frandsen.

Og når klubberne mødes til træningsstævner, er det altid kammeratlig konkurrence.

- Jeg er utrolig stolt og glad over, at de unge mennesker, der kommer her, kan gå til den og kæmpe mod hinanden og de andre klubber, og bagefter gå side om side som venner, siger Allan Pertti Frandsen.