Fredericia fortsætter boligplan

Fredericia fortsætter med at planlægge byggeri af boliger og forretninger på den tidligere Kemira-grund, oplyser borgmester Thomas Banke (V) i en pressemeddelelse. Myndighederne er igang med en revurdering af sikkerheden.

Borgmesteren læner sig op at en meddelelse fra By- og Landskabsstyrelsen og Miljøcenter Odense.

Udelukker ikke boliger

By- og Landskabsstyrelsen og Miljøcenter Odense ønsker at præcisere, at der hele tiden har været en planlægningszone. En sådan zone er der nemlig omkring alle såkaldte risiko-virksomheder i Danmark.

Zonen udelukker på ingen måde, at der kan bygges boliger i området, sådan som nogen har opfattet det. Men et konkret forslag om nybyggeri skal vurderes hos myndighederne.

Efter Seest

Har ulykken i Seest betydning for myndighedernes vurdering?

- Vi har behov for at beregne risikovurderingen efter de erfatinger vi har fra eksplosioner. Derfor har vi aftalt møder med bl.a. Beredskabsstyrelsen, siger direktør Niels Bjørkbom, Miljøcenter Odense, til TV SYD.

Ikke mere farligt

Han understreger, at det ikke er blevet mere farligt at bo tæt på Fredericia Havn. Heller ikke selv om Shell-anlægget i fremtiden skal udskibe fire gange så meget olie og gas.

- Bør Fredericia så ikke tage en pause, mens I laver de beregninger?

- Nu tilkommer det ikke mig at sige noget om kommunernes planlægning. Det er jo ofte planer, som tager mange år at gennemføre, siger direktøren.

Ærgrer sig

TV SYD kunne som de første fortælle om et internt udkast fra Miljøcenter Odense. Det ærgrer direktør Niels Bjørkbom, at det kom frem, inden de nye vurderinger og beregninger var lavet.

Bl.a. ærgrer han sig over en formulering, der har kunnet forstås, som at byggeri af boliger ikke kunne tillades indenfor en zone på 525 meter. Den zone er i øvrigt udvidet fra tidligere 500 meter.

Borgmester meget tilfreds

 - Vi er selvfølgelig meget tilfredse med denne præcisering fra By- og Landskabsstyrelsen og Miljøcenter Odense. Først og fremmest fordi vi naturligvis ikke ville kunne leve med, at fredericianere var udsat for en risiko, fordi de bor i nærheden af Shells Havneterminal, men terminalen er så sikker, som den hele tiden har været, siger borgmester Thomas Banke og fortsætter:

- Det betyder samtidig, at arbejdet med FredericiaC-projektet ? herunder også planlægning af byggeri af boliger, butikker mv. på den tidligere Kemiragrund tæt på Shell - fortsætter som planlagt.