TV der bevæger dig

Fredericia misbrugt i svindelsag for millioner

Britta Nielsens sag har nu også tråde til Fredericia og Region Syddanmark.

Britta Nielsen er tiltalt for omfattende svindel i millionklassen. Foto: Phill Magakoe/AFP/Ritzau Scanpix

Britta Nielsens omfattende svindel er også gået ud over Fredericia. Det fortæller kommunen.dk, der har fået aktindsigt i sagen.

Britta Nielsen skal angiveligt have overført 3.113.570 kroner til sig selv, penge, der var bevilget til sociale projekter i Fredericia, Næstved, Holstebro og Jammerbugt kommuner og Region Syddanmark.

- Sådan en sag giver altid grund til selvransagelse, fortæller økonomichef i Fredericia Kommune, Tommy Abildgaard, i dag til TV SYD.

Kunne ikke have handlet anderledes

- Men i denne her sag kunne vi ikke have handlet anderledes, det er jeg overbevist om, siger han videre.

Det er værd at bemærke, at svindelsagen ikke har kostet kommunen en krone. I begyndelsen af 2010'erne havde Fredericia fået penge til et tre-årigt projekt, men af forskellige grunde kom det for sent i gang og løb kun i to år. Derfor hævede kommunen ikke sidste rate på 649.800 kroner. Præcis det samme beløb, som Britta Nielsen er anklaget for at have overført til sig selv i marts 2013. Men selvom pengene ikke mangler i Fredericia, påvirker det alligevel.

- Jeg sidder her med en følelse af, at det er ubehageligt at have været i berøring med sådan en sag her. Det smitter jo af på Fredericia, for det er et projekt, vi har kørt, siger Tommy Abildgaard til kommunen.dk

Mest sete på tvsyd.dk