Fredericiamusical med i opløb til Reumertpris søndag aften

Musicalen om de tre små grise er nomineret til en Reumert, når der uddeles priser til landets bedste teater- og musikforestillinger søndag aften.

Når det bedste af den danske scenekunst hyldes søndag aften, er Fredericia Musicalteater med i kampen om hæder.

Musicalen De tre små grise er nomineret sammen med to andre musicals i kategorien Årets musical / musikteater. Nomineringen kommer til stor overraskelse for teateret, der åbnede sidste år i Fredericia Teaters tidligere lokaler.

- Vi havde slet ikke forventet at blive nomineret. Vi er jo lige startet, så vi blev glædelig overrasket. Det er en cadeau til det, vi har forsøgt at få på benene, siger PR- og marketingchef Gitte Nikolajsen til TV SYD, inden uddelingen.

Fredericia-forestillingen dyster mod tysk cabaret fra Riddersalen på Frederiksberg og den prisvindende musical Kinky Boots, det har kørt på Det Ny Teater.

- De tre små grise og Kinky Boots er jo to vidt forskellig oplevelse. Vores fordel er, at musicalen tager udgangspunkt i børnene, og der laves ikke meget musical til børn, siger Gitte Nikolajsen.

Mads M. Nielsen er instruktør på De tre Små Grise.
Mads M. Nielsen er instruktør på De tre Små Grise.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Musicalen De tre små grise er en velkendt historie, men udgaven, der spillede på teateret sidste år, rammer bredere end kun børnene.

- Det er en historie, som de fleste kender, men det er slet ikke disney-historien. Grisene skal ud i verden og møder ulven, men der er virkelig tænkt i skør scenografi og kostumer, og der er samtidig ting, der taler til de voksne. Tit er det på børnenes præmisser, men her kan de voksne også få noget ud af det, fortæller Gitte Nikolajsen.

Ulven spillet af Lars Mølsted er selvfølgelig også en del af forstilingen.
Ulven spillet af Lars Mølsted er selvfølgelig også en del af forstilingen.
Foto: Helle S. Andersen

Succesen betyder også, at forestillingen genopstår i vinterferien i 2023.

Aftens Reumert-show afholdes i Odense søndag aften og kan livestreames her.