TV der bevæger dig

Lillebæltsbroen åbnes i fuld bredde før tid

Glad nyhed til bilisterne: Den nye Lillebæltsbro er færdig to uger tidligere end forventet - med ny og bedre asfalt. Broen åbner i fuld bredde næste fredag.

00:34

1 af 7

Arbejdet med at forny slidlaget på de vestgående spor på broen var beregnet til at vare hele juli. Arbejdet har stået på siden starten af april, hvor bilisterne har måttet deles om pladsen i fire smalle vognbaner i broens anden side.

- Efter en prisværdig indsats fra entreprenørens side, er det lykkedes at gøre broen færdig før tid. Vi ved, at det har krævet en del tålmodighed fra bilisternes side undervejs i forløbet, men arbejdet var tiltrængt, og vi håber, at man nu kan fornemme en mere trafiksikker og behagelig køretur over broen, siger Karl Erik Christiansen, der er fagkoordinator i Vejdirektoratet.

Åbningen af broens nyasfalterede kørespor vil ske gradvist frem fra på mandag. Her begynder Vejdirektoratet nedtagningen af udstyret, der har ledt trafikken sikkert over broen, mens der blev arbejdet.

Der vil fortsat være 80 km/t på broen, men bilisterne vil i løbet af ugen få mere plads efterhånden som afspærringer og midlertidige striber fjernes.

Senest fredag eftermiddag forventer vi, at alt udstyr er fjernet og trafikken kører normalt på broen, skriver Vejdirektoratet.

Lidt trængsler er der dog stadig tilbage til bilisterne: Vejarbejde over ti kilometer på den vestlige del af Fyn fortsætter....

Mere vejr