Minister vil gøre det nemmere at flytte terrassen

Miljøminister Eva Kjer Hansen vil gøre det lettere at bo ved vandet. Peter Bøgh Petersen fra Snoghøj håber, det ændrer praksis omkring strandbeskyttelseslinjen.

Når man bor inden for 300 meter af kysten i Danmark, er man underlagt strandbeskyttelseslinjen. Det betyder, at man skal søge Naturstyrelsen om lov til noget så banalt som at flytte en terrasse eller sætte et gyngestativ op.

Peter Bøgh Petersen, Snoghøj, var i sin tid rystet over den sagsbehandling, han fik i forbindelse med at flytte en terrasse ved sin bolig ved Lillebælt i Snoghøj ved Fredericia.

Det kostede ham otte års kamp med Naturstyrelsen endelig at få lov, og når miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen nu lancerer en tjeneste på nettet under titlen Meld en strandregel, håber han, det vil gavne de mennesker, der har valgt at bo ved kysten.

- Jeg håber, hun samler sober information til, at folk kan leve et ordentligt liv, der hvor de nu har valgt at bosætte sig, siger han til TV SYD.

- Hun kunne også bare kontakte Naturstyrelsen og gennemgå alle sagerne. Så ville hun forstå, at loven har været urimeligt praktiseret af embedsværket, siger han og tilføjer:

- Selvfølgelig skal vi passe på vores kyster, men vi skal også kunne leve der. Det er ikke bare én stor naturpark, siger han til TV SYD.

Miljø- og fødevareministeren lægger op til, at det skal være lettere at bo ved vandet. Hun efterlyser oplevelser med besværlige strandregler og gode forslag til forbedring af reglerne.