TV der bevæger dig

Newton fra Fredericia var væk i to år - blev fundet på Fyn

En dag for to år siden kom den nu 6-årige hankat Newton ikke hjem til sin ejer i Fredericia. Siden har han været væk - lige ind til onsdag, hvor Newton blev genforenet med Elisabeth Ottosen.

Onsdag blev katten Newton genforenet med Elisabeth Ottosen i Fredericia. Det er to år siden, han løb hjemmefra. Foto: Fyns Internat

Onsdag blev en glædens dag hos Elisabeth Ottosen fra Fredericia.

- Vi er helt euforiske, fortæller hun.

Det helt usandsynlige skete. Hun og familien blev nemlig genforenet med hankatten Newton, der forlod sit hjem i Fredericia en dag for to år siden.

- Vi har ledt og ledt efter ham og havde faktisk opgivet håbet om at se Newton igen, siger Elisabeth Ottosen.

Men onsdag blev Newton indleveret hos Fyns Internat i Ejby. Han var fundet i dyrehaven ved Hindsgavl Slot tæt på Middelfart.

Newton var væk i to år. Nu er han hjemme i Fredericia igen. Foto: Elisabeth Ottosen

Chipmærkning fik Newton hjem

Dyreinternatet undersøger altid om et dyr er chip- eller øremærke. Og er Newton samt registreret i katteregisteret. Dermed kunne internatet kontakte hans ejer Elisabeth Ottosen, og fortælle at deres længe savnede kat var dukket op, fortæller Lene Frahm, der er leder hos Fyns Internat i Ejby til TV SYD.

Det lød næsten for godt til at være sandt, men Elisabeth Ottosen og hendes kæreste satte sig med det samme i bilen efter det glædelige telefonopkald. 

- Vi var helt stille, mens vi kørte til internatet, for tænkt hvis det nu ikke var Newton, siger Elisabet Ottosen.

Men det var Newton. Ingen tvivl om det.

- Han kunne helt sikkert kende os, siger en lykkelig Elisabet Ottosen.

Newton genforenent med bror Einstein

Newton er nu genforenet med sin bror Einstein i hjemmet i Fredericia. 

- Det er gået fint. De har været lidt forsigtige overfor hinanden, men de har duttet næser, så det skal nok blive godt igen, siger Elisabeth Ottosen.

Nu skal Einstein have plejet en skramme på næsen og opfedes. Han vejer kun 6 kilo, og det er for lidt:

- Han skal helst op på 8 kilo. Det vejede han før han forsvandt og er en passende vægt for ham. Men det bliver heller ikke svært. Newton kan huske, hvor køkkenet er, griner Elisabeth Ottosen.

Fra Fredericia til Fyn - hvordan?

Hvordan Newton er kommet fra Fredericia til Fyn, ved ingen. Men et gæt er, at Newton er hoppet op i en håndværkerbil, som har stået med åbne døre, og på den måde er han kommet på den anden side af Lillebælt.

- Det er ikke usædvanligt, fortæller dyreinternatsleder Lene Frahm. - Katte er nysgerrige, og kan godt finde på den slags. Det hører vi faktisk forholdsvis ofte.

Chipmærkning betaler sig

På Fyns Internat er glæden over genforeningen mellem Newton og familien mindst lige så stor:

- Det er intet mindre end fantastisk, men det er desværre sjældent, vi kan genforene kat og ejer på den måde, fortæller Lene Frahm.

Internatet får ifølge Lene Frahm 1.700 katte indleveret om året, men det er de færreste katte, der er chipmærket og registreret i katteregisteret, og dermed er det heller ikke særlig ofte muligt at finde ejerne.

 

Mest sete på tvsyd.dk