TV SYD tyvstarter Armadillo-aften

TV SYD sender i aften et indslag med den tidligere soldat Rene Jørgensen, som har haft svære psykiske problemer, siden han var udsendt til Balkan. Interviewet tyvstarter TV2s Armadillo-aften.

Vi møder Rene Jørgensen på Veteranhjemmet i Fredericia. Her er han lige vendt tilbage - efter at alkoholmisbruget igen har fået overtaget. 

Krigsveteraner

Rene Jørgensen er en af de danske krigsveteraner der benytter sig af muligheden for støtte her på landets første  veteranhjem for tidligere udsendte soldater.

- Lige så snart ud, jeg kommer ud herfra, så går det galt. Men jeg har stedet her at overleve i, siger han.

Tre gange på Balkan

Tilbage i 90'erne blev Rene Jørgensen tre gange udsendt til Balkan. En tid, der har haft så store konsekvenser for den tidligere soldat, så han idag har fået diagnosen post traumatisk stress syndrom - og samtidig kæmper en daglig kamp imod sin trang til alkohol.

Første veteranhjem

Veteranhjemmet i Fredericia blev indviet i august. Det skete med snoreklip fra forsvarsministeren, og for veteranerne var det et årelangt ønske, der endelig gik i opfyldelse.

På veteranhjemmet får Rene Jørgensen nu igen tilbudt et værelse, hvor han kan finde ro og få det bedre. Sidste gang boede han her i over en måned.

Holder øje med hjemvendte

Rene Jørgensen blev overladt til sig selv. Og måske er hjælpen kommet for sent til ham. Det kan kun fremtiden vise.

Idag bliver der holdt mere øje med de soldater, der vender hjem fra Afghanistan.

Men behovet for flere veteranhjem vil alligevel stige. Det mener de i hvert tilfælde i Fredericia.