TVIS sender millioner tilbage til varmeforbrugere

Et overskud på 67 millioner i TVIS bliver sendt direkte tilbage til forbrugerne.

En mild vinter i 2014 og faldende brændselspriser gør, at varmeforbrugerne nu har penge til gode. Det har nemlig betydet, at Trekantens Varmetransmissionsselskab I/S, TVIS, har et overskud på 67 millioner kroner fra året 2014. Og da TVIS er et non-profitselskab, bliver pengene ført tilbage til forbrugerne.

- Vi har hele tre parametre, der er gået vores vej – og dermed forbrugernes. Det er brændselspriserne, som er lave, temperaturen er tilsvarende mild, og så har vi samtidig haft nogle rigtig stabile driftsforhold, siger Lars Schmidt, der er formand i TVIS.

 1. juli i år sænkede TVIS den variable pris fra 100 kr. til 88 kr. for en GJ varme. Fra 1. december sænker TVIS prisen yderligere til 77 kr., så der samlet set er sket en tilbagebetaling af 67 millioner kroner ved udgangen af 2015 til seks fjernvarmeselskaber i Trekantområdet.

Det kommer forbrugerne til at mærke, for fjernvarmeselskaberne skal returnere millionerne til forbrugerne. Men der er forskel fra selskab til selskab på, hvordan pengene bliver tilbagebetalt. Det afhænger af, hvordan selskabernes regnskabsår løber. Men typisk vil det være sådan, at priserne bliver reguleret, så regningen bliver nedsat.

TVIS forklarer årsagen til deres millionoverskud