36 afvist og 97 søgte om asyl tirsdag

Tirsdag har politiet skønsmæssigt kontrolleret 1366 personer ved den dansk-tyske grænse. 36 blev afvist og 97 søgte om asyl. Tallene er ikke fordelt på den sønderjyske grænse og færgehavnene Rødby og Gedser.

I løbet af hele døgnet tirsdag den 5. januar har politiet skønsmæssigt kontrolleret 1366 personer. Af dem er 36 blevet afvist og nægtet indrejse i Danmark. Der er desuden sigtet en person for menneskesmugling. Det oplyser Rigspolitiet onsdag middag i en pressemeddelelse.

Med regeringens indførelse af den midlertidige grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse blev politiets hidtidige kontrolindsats iværksat klokken kl. 12 mandag d. 4. januar.

Der findes 15 grænseovergange mod Tyskland, hvor politiet foretager stikprøvevis kontrol - dels på grænsen, dels i det grænsenære område. Der er således tale om en stikprøvekontrol og ikke om en fuldstændig kontrol. Fokus er primært på de tre hovedfærdselsårer i Sønderjylland ved Padborg, Kruså og Frøslev samt færgehavnene i Rødby og Gedser samt banegårdene i Padborg og Tønder.

Ved kontrollerede forstås personer, som politiet har været i kontakt med for at kontrollere identitet, uanset om den pågældende er blevet bedt om at forevise id-dokumenter.

Den forstærkede kontrolindsats på selve grænsen fortsætter i første omgang frem til 14. januar.