TV der bevæger dig

112 nye værnepligtige prøvede hjelme for første gang

112 håbefulde unge mennesker mødte mandag formiddag op på Haderslev Kaserne for at begynde på deres fire måneder lange værnepligt i det danske forsvar.

112 unge fik udleveret deres uniform og udstyr i gymnastiksalen på Haderslev Kaserne. Foto: Vibeke Illum Marcussen, TV SYD

31 piger og 81 drenge fik udleveret deres uniform og udstyr i gymnastiksalen på Haderslev Kaserne. De begyndte dermed deres fire måneders intensive uddannelse.

Jeg vil gerne prøve mig selv af - især hvad angår den fysiske træning.

 Sebastian Jakobsen, værnepligtig, Munkebo

Det bliver spændende og sjovt. Jeg kunne godt tænke mig at blive i forsvaret og arbejde som professionel soldat.

Sara Jønsson, værnepligtig, Helsingør

Der er rigtig mange nye ting at forholde sig til - lige fra nye kammerater til, hvorledes man bærer en uniform, til hvordan man laver eksercits og meget mere. 

Allerede på fredag skal de nye soldater vise, hvad de kan, når de indgår i paraden, når dronning Margrethe besøger Haderslev Kaserne.

Langt de fleste af de nye værnepligtige har meldt sig frivilligt og glæder sig til at prøve sig selv i forsvaret.

- Jeg vil gerne prøve mig selv af - især hvad angår den fysiske træning, siger Sebastian Jakobsen, Munkebo, på vej til den første dag i uniform.

Flere af de 31 piger vil gerne være professionelle soldater, når de fire måneder i Haderslev er klaret.

- Det bliver spændende og sjovt. Jeg kunne godt tænke mig at blive i forsvaret og arbejde som professionel soldat, siger Sara Jønsson, Helsingør.

Uddannelse i Forsvaret

Værnepligten, som er Hærens Basis Uddannelse (HBU), gennemføres som en fire måneders uddannelse, hvorefter de værnepligtige har mulighed for at skrive kontrakt som konstabelelever og fortsætte med en otte måneders reaktionsstyrke uddannelse (HRU).

En HRU kan føre til en fastansættelse i Forsvaret eller uddannelse som sergent ved Hærens Sergentskole i Varde. 

 

Mest sete på tvsyd.dk