TV der bevæger dig

25 tyskere bragt til observation for røgforgiftning

53 unge og voksne blev evakueret, og de 25 af dem blev kørt på sygehuse til observation for røgforgiftning, da en brand onsdag morgen brød ud på Hoptrup Efterskole nær Haderslev.

05:51

Skolen blev svært beskadiget ved branden.

1 af 2

Der blev slået alarm klokken 04.17.

Alle evakuerede en gruppe tyskere fra Köln. Gruppen havde lejet sig ind på efterskolen indtil på lørdag, fortæller skolens bestyrelsesformand August Kragh.

- Det er klart, at de mange unge mennesker er meget chokerede, siger han.

Branden er nu slukket, men politiet spærrede en overgang trafikken på hovedvejen og havde mandskab på stedet til at omdirigere trafikken.

Skolen skal efter planen starte op med et nyt hold med 98 danse-, teater- og musikelever den 14. august, og branden betyder, at der derfor hurtigst muligt skal findes nogle nødløsninger.

- Samtlige 98 værelser er blevet mere eller mindre ødelagt, så de er ubrugelige. Det er lidt uoverskueligt i øjeblikket, men vi træder sammen hurtigst muligt for at finde ud af, om vi kan finde alternativer til indlogering, siger August Kragh.

Det er endnu uvist, hvordan branden er opstået. Der har ikke været gas- eller køkkeninstallationer i opholdsstuen, men intet tyder ifølge politiet på, at branden er påsat.
Skolens hovedbygning med køkkenet, administrationen og forstanderboligen er i følge August Kragh urørt af branden.

Mest sete på tvsyd.dk