TV der bevæger dig

Chefredaktør: Amerikanske dollars redder Sønderjyske fra nedrykningsfare

Salget af Sønderjyske til amerikaneren Robert Platek betyder, at klubben nu skal se mod toppen og ikke bunden, mener chefredaktør på Tipsbladet.

Sønderjyske jubler i tiden, hvor klubben er solgt og ligger på en 3. plads i Superligaen. Foto: Frank Cilius, Ritzau Scanpix

Hvad koster en lyseblå sønderjysk fodboldklub, der netop er blevet pokalmestre? Det svar kender kun få  mennesker, herunder amerikaneren Robert Platek, der har købt Sønderjyske Fodbold.

Læs også Hvem er Sønderjyskes rige onkel fra Amerika?

Hvor mange penge, der bliver tilført klubben, er endnu uvist, men ifølge chefredaktøren på Tipsbladet, Troels Bager Thøgersen, kan overtagelsen betyde, at Sønderjyske næppe skal bekymre sig om nedrykning.

- Overordnet kan man sige, at med en ny ejer så får Sønderjyske bedre muligheder for at overleve i Superligaen. De har stået i en skidt position i forhold til at overleve endnu en sæson. Det er mod alle odds, at de ikke har været i 1. division én eneste gang de sidste 12 år. De kan ikke blive ved med at snyde oddsene, så denne investering skal isolere klubben mod en nedrykning til 1. division, fortæller Troels Bager Thøgersen.

Bliv klogere på amerikanskejede Sønderjyske

Navn: Sønderjysk Elitesport.

Grundlagt: 2004 (16 år).

Forløbere: Haderslev FK og HFK Sønderjylland.

Ejer: Robert Michael Platek (USA).

Cheftræner: Glen Riddersholm.

Pokaltitler: 1 (2019/20).

Bedste slutplacering i Superligaen: Nummer to i 2015/16-sæsonen.

Aktuel placering i Superligaen efter tre kampe: Nummer tre.

Har spillet i Superligaen siden 2008/09-sæsonen.

Kilde: Ritzau

Ifølge Robert Platek og datteren Amanda Platek bliver klubben ført videre uden ændringer i ledelsen eller filosofien bag klubben. Hvilken strategi, der på baggrund af investeringen bliver indført, er endnu ikke offentlig.

Troels Bager Thøgersen peger dog på, at talentudvikling vil være et oplagt sted at kanalisere pengene hen.

- Hvis Sønderjyske skal etablere sig i den bedste halvdel af Superligaen, skal de bruge flere penge. Det kan være ved køb af bedre spillere, men det kan også være på talentudviklingsområdet. Her skal der bedre trænere og faciliteter til. De er i benhård konkurrence med Esbjerg, Vejle og klubberne hele vejen op ad E45. Her må man sige, at Sønderjyske i øjeblikket ligger i den tunge ende. Så det vil være oplagt at bruge penge på talentudviklingsområdet, fortæller Troels Bager Thøgersen.

Boost til hele organisationen

Der er sandsynligvis blevet drukket et glas champagne eller to på administrationsgangene hos Sønderjyske. Her har man haft svært ved at få armene ned, da underskrifterne først var sat på papiret.

- Det er et boost af hele organisationen, at der kommer en sportsinteresseret familie og investerer i fodbolddelen af Sønderjyske. Det er et løft til hele Sønderjyske-projektet, fortæller administrerende direktør Klaus Rasmussen.

For ham handler det om, at der nu skal bruges penge på at komme ud af nedrykningsfaren.

- Det her handler om at konsolidere os i Superligaen. Det er blevet mere realistisk nu. Det vil være skuffende, hvis vi skal tale nedrykning efter det her, siger Klaus Rasmussen.

Ifølge klubben har lange og gode snakke med amerikanerne været vigtige, før de takkede ja til deres tilbud. 

- Jeg har ikke noget indtryk af, at det er et stykke legetøj for dem. Jeg ved ikke, hvor mange penge de har, men jeg ved, at de har haft lyst til at investere i Sønderjyske. Vi har ikke grund til at tage armene ned, fortæller bestyrelsesformand Klaus Guldager.

- Der har været et godt match. Vi har vendt værdier for i dag, men også i morgen med dem. Det handler om, at vi skal lægge lag på projektet. Det har Platek-familien også planer om, tilføjer Klaus Guldager.

TV SYD har forsøgt at få et interview med Robert Platek, men det har ikke været muligt.

Mest sete på tvsyd.dk