TV der bevæger dig

Frygter stadig kasernelukning i Haderslev

Haderslev Kasernes Venner tolker Forsvarskommandoens planer som et forsøg på at forberede lukning af Haderslev Kaserne om fire år.

Haderslev Kaserne overlevede sparerunden i forårets forsvarsforlig.

Haderslev Kaserne slap skrækken og overlevede forsvarsforliget, der i marts kostede Sønderborg Kaserne, Bülows Kaserne i Fredericia og Vordingborg Kaserne livet.

Men Haderslev Kaserne synes stadig ikke at være sikker på overlevelse.

Ifølge Haderslev Kasernes Venner har Forsvarskommandoen meldt ud, at det forventes, at kun de nuværende antal arbejdspladser bliver på Haderslev Kaserne.

Den melding vækker bekymring blandt kasernens venner.

- Det kan kun tolkes som, at den militære ledelse ønsker at lukke Haderslev Kaserne om 4 år. Enklere kan det ikke siges. Det kan ikke være et succeskriterium, at der ikke lægges yderligere engagement i Haderslev. Den kaserne skal fyldes op, hvis Haderslev skal bidrage med det størst mulige provenu til forsvaret samlet, og hvis Haderslev Kaserne ikke skal lukke om 4 år, siger bestyrelsesformand i Haderslev Kasernes Venner, Ole Aaris i en pressemeddelelse.

Haderslev Kaserne var blandt de fem kaserner forsvarschefen Peter Bartram oprindeligt foreslog regeringen at lukke. Begrundelsen var, at kasernen har et begrænset udviklingspotentiale og samtidig begrænset øvelsesterræn og skydebane. Haderslev Kasernes Venner frygter nu, at den militære ledelse i stedet vil gøre Haderslev klar til næste sparerunde.

- Vi vil opfordre til, at Haderslev Kaserne tages seriøst, og at det netop indgåede forsvarsforlig tages seriøst af den militære ledelse. Vi har i Haderslev pladsen og faciliteter, der ikke findes mage til andre steder, hvor man påtænker at udvide. Vi er i forvejen Danmarks driftsmæssigt billigste kaserne, og det forpligter at udnytte kapaciteten optimalt, siger Ole Aaris.