Jesper Petersen efter ministeroverdragelse: - Jeg vil gøre mit bedste

Fredag blev uddannelses- og forskningsministeriet officielt overdraget til Jesper Petersen. Han fik en sweater i gave og vil sætte sit præg på området.

Nu er Jesper Petersen fra Hammelev officielt minister. 

Politikeren, der er valgt i Haderslevkredsen og indtil forleden har været politisk ordfører for Socialdemokratiet, har nu ansvaret for uddannelses- og forskningsministeriet. Udnævnelsen fik han allerede i mandags, og han er derfor i gang med sin nye post.

- Jeg har fået en travl og hektisk start med alt det nye, det er at sætte sig ind i som minister, og er godt i gang med at træffe beslutninger og sætte ting i gang, siger Jesper Petersen ved overdragelsen fredag.

Overdragelsen skete ved et pressemøde, hvor der blev uddelt gaver. Jesper Petersen modtog en second-hand sweater fra den afgående uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, fordi pædagoguddannelsen og den grønne omstilling har fyldt meget i hendes ministerperiode. 

Derudover fik han også et par pæne ord med på vejen.

- Jesper, jeg er så glad for, at det nu er dig, der skal have det her hus og det her område. Jeg holder meget af dig som menneske, men også som politiker, for du er ordentlig og ambitiøs, og du ved, hvad du vil.

Jesper Petersen minister
Foto: TV2

Vil sætte sit præg

I mandags foretog Mette Frederiksen en ministerrokade som konsekvens af Joy Mogensens ønske om at fratræde som kulturminister og kirkeminister. Den post overtager Ane Halsboe-Jørgensen, der hermed gør plads til Jesper Petersen som uddannelses- og forskningsminister. 

Ved fredagens pressemøde fremhævede den nye minister blandt andet udflytningen af uddannelser som et af de projekter, som han glæder sig til at overtage arbejdet med.

- Jeg vil gøre mit bedste for at få de søsatte projekter i mål, siger Jesper Petersen på pressemødet. 

Han har ikke tidligere erfaring som minister, men han har til gengæld 14 års erfaring som folketingsmedlem, der har indeholdt poster som finansordfører, skatteordfører og senest politisk ordfører. 

- Jeg vil også sætte mit præg på tingene, men jeg vil også love at lade være med at opfinde ting bare for syns skyld og for en ministers forfængeligheds skyld, siger han. 

Jesper Petersen