TV der bevæger dig

Økonomi-minister kommer med flygtninge-løfte

Økonomi-minister Morten Østergaard, formand for Radikale Venstre, er mandag på rundtur i Syd- og Sønderjylland, hvor han besøger Vejle, Kolding og Haderslev. Det sker samtidig med, at han har lovet landets kommuner, at de, der tager imod store mængder flygtninge, vil blive kompenseret derefter.

Flygtningestrømmen går i denne tid mod Danmark.

Det siger økonomiminister Morten Østergaard til Ritzau. Han vil dog ikke love at lave en supplerende budgetaftale for 2015, som Martin Damm ønsker.

- Regeringen tager hånd om, at de ekstra udgifter kan håndteres, fordi vi får flere flygtninge, og kompenserer kommunerne efter de aftaler, der er. Det handler ikke alene om penge, men også om kapacitet. Derfor er vi klar til at lytte til kommunernes ønsker, siger Morten Østergaard.

Han kvitterer for, at KL på vegne af de 98 kommuner vil løse den ekstraordinære opgave med mange asylsøgere.

I øjeblikket åbner der næsten hver uge nye flygtningecentre i Syd- og Sønderjylland, som Morten Østergaard altså besøger i dag.

- Vi har heldigvis ført en ansvarlig økonomisk politik, så vi kan håndtere ekstraordinære situationer. Men jeg prøver ikke at foregøgle, at det er en nem opgave at løse. Der bliver øgede statslige og kommunale udgifter, siger Morten Østergaard.

Regeringen har udskudt familiesammenføring i et år for krigsflygtninge, som ikke er individuelt forfulgt. Det skal hjælpe kommunerne med at klare integrationen, forklarer han.