TV der bevæger dig

Ungarske karatekæmpere lærer unge sønderjyder om disciplin

Elever på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole får i denne uge undervisning i koncentration og engagement, når Ungarns bedste karateklub er på besøg.

00:59

Ungarske karatekæmpere lærer fra sig til elever i Vojens. Video: John Melin, TV SYD.

Ungarske karatekæmpere lærer fra sig til elever i Vojens. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Hvis du skal være rigtig god til din sport, så er det nødvendigt at være sportsmand døgnet rundt.

Det er karatekæmperne fra Ungarn rigtig gode til. Derfor er de lige nu på gæstevisit på Gymnastik- og Idrætsefterskolen i Vojens. Her møder skolens elever, der til dagligt bruger deres tid på blandt andet håndbold, fodbold og badminton, andre unge der lever og ånder for deres sport.

Vores elever er meget imponerede. De kan se, hvor dygtig man kan blive ved at være motiveret og engageret i sin sportsgren. Det vil vi gerne vise dem.

Tommy Mikkelsen, forstander, Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole

- Eleverne oplever en anden sport og nogle der er rigtig, rigtig dygtige. De kan se, hvor dygtig man kan blive ved at være motiveret og engageret i sin sportsgren. Det vil vi gerne vise dem, siger forstander Tommy Mikkelsen til TV SYD.

Under opholdet prøver elever selv kræfter med karate, men det vigtigste er at skolens elever får øjnene op for at der skal disciplin til.

- Vores elever er meget imponerede. De har fået øjnene op for, hvor svært det er at blive god til karate. Det er vigtigt, at man træner både mentalt og fysisk – og der er noget at hente for vores elever, siger Tommy Mikkelsen.

Blandt de ungarske karatekæmpere er der en europamester og flere kandidater til det kommende OL i Tokyo i 2020.

Besøget fra Ungarn varer frem til på søndag.

Ungarske karatekæmpere: Koncentration og disciplin er vigtigt for at blive god til karate - og sport i det hele taget. Foto: John Melin, TV SYD

 

Mere sport