Troels Lund Poulsen frikendes

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) , der valgt til Folketinget i Hedensted-kredsen, går fri i det udkast Skattesagskommissionen har udarbejdet til sin endelige beretning om politikeres og myndighedernes behandling af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag.

Troels Lund Poulsen forsøgte ikke at få ændret afgørelsen i Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag under det højspændte forløb i 2010, hvor Skat København fastslog, at den britiske statsborger Stephen Kinnock ikke var skattepligtig til Danmark.

Det fastslår Skattesagskommissionen, der siden 2011 har undersøgt sagen, i et udkast til den endelige beretning, der offentliggøres i september. Det fortæller dagbladet BT.

Skattesagskommissionen fastslår, at daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) hverken 16. september 2010, hvor han blev præsenteret for afgørelsen om, at Kinnock ikke var skattepligtig, eller de følgende dage, hvor sagen blev diskuteret intenst i ministeriet, forsøgte at ændre afgørelsen og gjort Kinnock skattepligtig. Heller ikke Troels Lund Poulsens daværende spindoktor, Peter Arnfeldt, forsøgte at ændre afgørelsen.

Men kommissionen fastslår, at det er "særdeles sandsynligt", at departementschef Peter Loft har orienteret Troels Lund Poulsen om mødet den 13. august 2010 og også om følgende møder, og at Troels Lund "viste væsentlig interesse for et afgørende punkt for udfaldet af sagen - Stephen Kinnocks opholdsdage (antallet af opholdsdage er afgørende for skattepligt) - mens sagen verserede i Skat København".

- Se hele artiklen i BT