Betal bybussen med din smartphone

Som det første sted i landet kan kunderne i Horsens bybusser nu betale for deres busrejse med MobilePay.

Midttrafiks bestyrelse besluttede i foråret at gennemføre et forsøg med mobilbetaling af busbilletter. Bybuskunderne i Horsens kan derfor, som de første i Danmark, bruge MobilePay til køb af enkeltbilletter i bybusserne.

Betalingsprocessen svarer til den, som kunderne kender, når de betaler med MobilePay i detailhandlen. Kunderne skal oplyse chaufføren, hvor rejsen går til. Herefter skal kunden holde sin mobiltelefon hen til en lille boks i bussen, som overfører betaling for billetten via MobilePay.

Kunderne er fri for selv at indtaste nummer og beløb. Når betalingen er godkendt, får kunden selve papirbilletten, som vises ved evt. kontrol eller omstigning.

Horsens bybusser er valgt som forsøgsområde, fordi mobilbetaling i forvejen er udbredt i Horsens. Ikke bare i detailbutikker, men også hos kommunens borgerservice, når borgere fx skal betale for pas.

Forsøget skal afdække tilfredsheden og interessen blandt kunderne i bussen omkring mobilbetaling, men også give erfaring med bussen som ”rullende butik” (fx dataforbindelsen).

- Hvis forsøget bliver en succes, vil vi overveje at udbrede det til hele Midttrafik, siger Hans Bang-Hansen, Formand for Midttrafiks bestyrelse.