Borgmesterkandidat forlader byråd og flytter til Norge

1. viceborgmester i Horsens Kommune, Kristian Dyhr, forlader dansk politik til fordel for et job i Norge.

Udmeldingen kommer mindre end 20 dage efter Dyhr fik genvalg som borgmesterkandidat ved et dramatisk kampvalg mod partifællen Anne V. Kristensen, der er næstformand i Region Midtjylland.

Jeg har ligget søvnløs, og vidste, at jeg ville skuffe vælgerne. Det er ikke et fravalg, men et tilvalg. Men jeg var nok heller ikke favorit til at blive borgmester næste gang.

- Det er en småabsurd situation, og jeg synes ikke, det er kønt. Hverken personligt eller partipolitisk, siger Anne V. Kristensen til TV SYD.

Den udmelding melder Kristian Dyhr sig enig i.

- Det er ikke kønt lige nu. Men timingen bestemmer man ikke selv. Jeg blev kontaktet lige inden opstillingsmødet, og spurgt om jeg ville komme til en kop kaffe. Det ville jeg gerne efter mødet, siger Kristian Dyhr til TV SYD.

Venstre skal nu vælge en ny borgmesterkandidat, der kan tage kampen op mod den siddende borgmester, socialdemokraten Peter Sørensen, ved kommunalvalget i november 2017.

- Jeg har ligget søvnløs, og vidste, at jeg ville skuffe vælgerne. Det er ikke et fravalg, men et tilvalg. Men jeg var nok heller ikke favorit til at blive borgmester næste gang, forklarer Kristian Dyhr.

Om det bliver Anne V. Kristensen eller byrådsmedlem Martin Ravn er endnu uvist. Ingen af de to har taget endeligt stilling til deres kandidatur endnu. Venstres borgmesterkandidat skal findes på et ekstraordinært opstillingsmøde, hvor datoen endnu ikke er fastsat.

- Jeg har altid en plan A og en plan B. Efter kampvalget gik jeg i gang med plan B. Jeg kan ikke fortælle mere om, hvad den handler om. Det har jeg tidligst en afklaring på sidst i juni måned. Så hvis der bliver ekstraordinært opstillingsmøde indenda, så er det sikkert, at jeg ikke stiller op. Med mig er der ingen slinger i valsen, uddyber Anne V. Kristensen.

Kristian Dyhr har takket ja til at blive Country Manager og etablere en ny afdeling af Horsensvirksomheden Multicheck i Norge. De sælger blandt andet røntgenudstyr, metaldetektorer og vægte til fødevareindustrien.

- Man kan ikke tage stilling til et job, som endnu ikke er der. Jobtilbuddet kom på et mærkeligt tidspunkt. Men om 14 dage er alting glemt - og det havde værre om et år. Det er et jobtilbud, man får én gang i livet. Så jeg ville ærgre mig, hvis jeg havde sagt nej, supplerer Kristian Dyhr.

Derfor vinker Venstres gruppeformand i Horsens farvel til dansk politik, når han efter planen træder ud af byrådet den 1. august.