TV der bevæger dig

Dobbelt op i Horsens

Horsens-kredsen får valgt dobbelt så mange medlemmer i det nye Folketing, nemlig fire mod hidtil to.

00:50

20-årige Jeppe Mikkelsen fra Nim ved Brædstrup er nyvalgt til Folketinget for De Radikale i Horsens-kredsen.

1 af 2

Dermed bliver den nordligste valgkreds i TV SYDs område stærkt repræsenteret i det nye Folketing.

Før valget var Horsens-kredsen repræsenteret med to kandidater, Hans Kristian Skibby (DF) og Henrik Dam Kristensen (S), som begge blev genvalgt.

Efter optællingen af de personlige stemmer fredag blev det en kendsgerning, at også Fatma Øktem (V) og den unge radikale, Jeppe Mikkelsen, er valgt.

Folketingets yngste kommer fra Nim

20-årige Jeppe Mikkelsen sikrede sig med 1500 personlige stemmer, heraf over halvdelen i Horsens, det tredje og sidste radikale mandat i Østjyllands Storkreds. Jeppe Mikkelsen bor i Nim ved Brædstrup.

Med en studentereksamen og et år som efterskolelærer i bagagen bliver han tingets yngste medlem. Jeppe Mikkelsen deltager lørdag middag i sit første møde i den stærkt udvidede radikale folketingstingsgruppe på Christiansborg. Den får 17 medlemmer.

- Det bliver rigtig stort. Jeg fik først beskeden om at jeg var valgt klokken 18 fredag aften, og jeg har endnu ikke fundet et sted at sove i nat, fortæller Jeppe Mikkelsen til Ritzau.

Han tog studentereksamen i 2010 og har i et års tid arbejdet som lærer på Vandel Efterskole ved Billund og undervist i engelsk og samfundsfag - samt i halvmaraton.

Jeppe Mikkelsen har som mærkesag, at der skal satses benhårdt på uddannelse og forskning. Men selv har han ingen uddannelse ud over sin studentereksamen.

Ægtepar i Venstre-kamp

I opgøret om det syvende og sidste Venstre-mandat i Østjyllands Storkreds slog Fatma Øktem sin mand, byrådsmedlem i Aarhus, Bünyamin Simsek, der var opstillet i Aarhus Nord-kredsen. På hjemmebane i Horsens fik Fatma Øktem 1909 stemmer.

Ud over de fire valgte i kredsen, så bor Liberals Alliances søskende-par Anders Samuelsen og Mette Bock begge i Horsens - men opnåede valg henholdsvis i Nordsjællands Storkreds og Sydjyllands Storkreds.