Ejendomsmægler fandt 334 kg hash

En 28-årig mand fra Horsens fik 20.000 kr. for at opbevare 334 kg hash i en kortere periode. Og torsdag fik han så to års fængsel oveni for sin ulejlighed.

Den 28-årig tilstod i retten, at han havde opbevaret den store mængde hash i et kælderrum i en ejendom i det indre Horsens. Og han modtog dommen på stedet.

- Han ønskede ikke at fortælle, hvem han opbevarede hashen for, fortæller  anklager fra Sydøstjyllands Politi, Nina Rhode, til TV SYD.

Sagen er efterforsket af specialenheden Task Force Vest, som bl.a. efterforsker bandekriminalitet og organiseret kriminalitet. I den aktuelle sag var der dog tale om en ren tilfældighed, at han blev pågrebet.

- Hashen blev opdaget af en ejendomsmægler, som skulle vise ejendommen frem til mulige købere. Politiet blev tilkaldt – og mens politifolkene forsøgte at danne sig et overblik, dukkede den 28-årig op, fortæller Nina Rohde til TV SYD.

Den 28-årig havde aftalt med udlejeren, at han måtte stille nogle møbler i kælderrummet.

Retten valgte at lægge den 28-åriges forklaring til grund, da der var tale om en tilståelsessag.  

- Jeg er tilfreds med dagens dom fra Retten i Horsens. Dommen ligger dog i den lave ende, siger Nina Rohde. Det skyldes, at retten lagde vægt på, at den dømte alene har opbevaret de 334 kilo hash og ikke skulle foretage sig andet som for eksempel at sælge hash’en videre eller have del i overskuddet.

Hans fortjeneste var 20.000 kr. for at opbevare hashen.

- Jeg lagde op til en straf på tre års fængsel, mens hans forsvarer procederede for 1½ år. Dommeren lagde sig altså imellem.

Den 28-årige har været varetægtsfængslet i en måned. Efter domsafsigelsen skal han fortsat være fængslet, afgjorde dommeren.