TV der bevæger dig

Familier til trafikdræbte piger går gennem sorgen sammen

To et halvt år efter to unge kvinders død mødes familierne stadig for at støtte hinanden i sorgen.

Familierne til Sarah Grønbæk og Julie Lystlund på 21 og 19 år, som blev trafikdræbt for to et halvt år siden mødes stadig for at snakke om pigerne - her kan de snakke om ting, som de ellers ikke ville kunne komme ud med. Foto: Kristoffer Hauervig Frederiksen, TV SYD

02:30

Både forældre og papforældre mødes stadig for at snakke om deres døtres død to et halvt år efter, de blev dræbt i en trafikulykke.

1 af 2

I disse dage sætter TV SYD fokus på emnet sorg og tragedier. Her bliver der taget udgangspunkt i en trafikulykke, hvor Sarah Grønbæk og Julie Lystlund på 21 og 19 år døde.

To et halvt år senere mødes forældre og papforældre til de to piger stadig for at hjælpe hinanden gennem sorgen. Det seks mennesker mødes cirka hver anden måned, her kan de snakke om ting, som det ellers er svært at komme af med.

Læs også Efter datters død: Folk gik over på modsatte fortov

- Vi kan jo ikke tillade os at sidde og snakke om døde børn, Det er det ikke alle, der gider høre på en hel aften, vel? Det har vi mulighed for her. Det er et kæmpestort behov. De er jo stadig vores børn, og vi har stadig et behov for at snakke om dem. Det vil vi jo altid have, siger Jette Lønne Grønbæk, der er Sarahs mor, til TV SYD. 

På TV SYD fortalte Julies mor, Pia Lystlund, om, hvordan hun oplevede, at mange i hendes omgangskreds ikke vidste, hvordan de skulle agere i forhold til situation, hun stod i, hvor nogen valgte at tage afstand. Jette Lønne Grønbæk, har også oplevet, at omgivelserne ikke altid kan rumme at tale om tabet.

De kan ikke forstå, at pigerne et eller andet sted er en del af os stadigvæk. Det vil de jo altid være

Jette Lønne Grønbæk, mor til Sarah Grønbæk. 

- Vores omgangskreds bliver et eller andet sted mættede. De kan ikke forstå, at pigerne et eller andet sted er en del af os stadigvæk. Det vil de jo altid være, siger hun til TV SYD. 

Snart følger en erstatningssag, som familierne har anlagt mod forsikringsselskabet til den vognmand, som kørte ind i den bil, hvor Julie Lystlund og Sara Grønbæk sad. Det kan du læse og se mere til på TV SYD i de kommende dage.

Uanset hvordan sagen kommer til at gå, så har familierne tænkt sig at blive ved med at mødes.

Læs også Tre dræbt i Horsens-ulykke: Ung chauffør risikerer fængsel