Fredagens smittetal: Nu lukker sogn i Horsens Kommune ned

Smitten er så høj i Sønderbro Sogn i Horsens Kommune, at de nu lukker ned.

Sønderbro Sogn i Horsens Kommune opfylder nu kravene for en automatisk nedlukning. Nedlukningen er gældende fra lørdag. 

Det viser seneste tal fra Statens Serum Institut. 

Der er 531 smittede pr. 100.000 indbyggere, 39 smittede i sognet og en positivprocent på 3,6 procent. I forvejen er Jerne Sogn i Esbjerg lukket ned, og nu følger Sønderbro Sogn trop. Der bor 7341 indbyggere i sognet. 

Følgende tre kriterier skal opfyldes, for at et sogn lukkes ned

Hvis et sogn lukkes ned gælder nedlukningen i mindst en uge.

For at sognet kan genåbne kræver det, at mindst ét af de tre nedlukningskriterier ikke er opfyldt i syv dage i træk.

Følgende lukker ned i Sønderbro Sogn:

- Vi står i en meget alvorlig situation med det høje smittetal i Sønderbro Sogn, og det er utrolig vigtigt, at vi hurtigst muligt får smitten under kontrol, så vi kan genåbne skoler, SFO og indendørs idræts- og foreningsaktiviteter med videre. Det kræver en virkelig stor indsats af sognets borgere, og jeg kan kun opfordre til, at alle bliver testet og i det hele taget overholder myndighedernes anbefalinger for at begrænse smittespredningen, siger borgmester Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Sundhedsmyndigheder råder til følgende, når der sker en lokal nedlukning

Ekstra test-mulighed i Sønderbro Sogn

Det høje smittetal og den følgende nedlukning betyder, at Region Midtjylland nu har besluttet sig for at indsætte en ekstra test mulighed i området. 

Nærmere bestemt på Spedalsø Torv 2. 

En PCR-testbil vil være til stede hver dag fra lørdag den 8. maj til torsdag den 13. maj mellem 9.00 og 16.00. Man kan møde op uden testbestilling og blive testet. 

Samtidig er Jerne Sogn i Esbjerg Kommune fortsat lukket efter at have passeret myndighedernes grænse for automatisk nedlukning den 2. maj, men tallene er faldende. 

Aktuelle smittetal 

Samlet set så stiger antallet af smittede de seneste syv dage. I TV SYDs område stiger tallet den seneste uge fra 700 til 836.

For femte dag i streg stiger smittetilfældene i Varde Kommune, som er gået fra 16 til 34 smittetilfælde de seneste fem dage. 

Det samme er gældende for Vejen Kommune, der for sjette dag i streg er i stigning. Smittetilfældene er nemlig steget fra 73 til 83 det seneste døgn.

Mens smittetallet samlet set stiger i området, så er det dog faldende for nogle områder. 

Smittetallet i Billund Kommune går i den rigtige retning. Siden i går er smittetallet nemlig faldet fra 73 til 70. Der er 263,4 smittede pr. 100.000 indbyggere inden for den seneste uge. Det testjusterede incidenstal er på 152 smittede, og det betyder, at kommunen er et godt stykke fra at blive lukket ned.

Den automatiske nedlukning sker nemlig ved et testjusteret incidenstal på 250 eller derover.