Gode råd til at undgå indbrud i ferien

Efterårsferien banker så småt på døren, og den anledning bruger politiet til at give gode råd til, hvordan man holder tyven ude.

Seks gode 6 råd til sikring mod indbrud

Det er næppe gået nogens næse forbi, at efteråret er over os. Med det kommer også efterårsferien, som for nogen står på varm kakao og kastanjedyr i hjemlige omgivelser, for andre er det en anledning til at rejse på ferie.

Derfor kommer Sydøstjyllands Politi med opfordring til at få tyverisikring på ’To do’-listen, når ferien kalder. Mange af rådene kender man måske i forvejen, men det er altid godt at få dem genopfrisket, lyder det.

- For det første er det en god idé at lave en aftale med naboen om at holde øje, lægge affald i affaldsspanden, tømme postkassen og måske parkere bil nummer to i indkørslen, siger Lars Peter Madsen, der er vicepolitiinspektør hos Efterforskningscenter Nord i Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Politiet opfordrer også til, at man ’Hilser på alle på sin vej’, ikke kun fordi det er hyggeligt og skaber godt humør, det kan faktisk også være med til at forebygge indbrud i et område, for den nysgerrige nabo er blandt tyvens værste fjender.

- Tyve kan ikke lide at blive set, og derfor kan det være en god idé at hilse på fremmede i villakvarteret eller i opgangen og dermed signalere: ’Jeg har set dig’. En venlig hilsen kan ingen blive stødt over – tværtimod kan den jo i mange tilfælde sprede glæde, siger Lars Peter Madsen.