Mænd skyldige i dødsvold: Fængsles efter et år på fri fod

To mænd tæskede i 2019 en anden mand så voldsomt, at han døde. Byret kender dem skyldige. Dom afsiges 28. maj.

Efter mere end et år på fri fod er to mænd onsdag blevet varetægtsfængslet, indtil der senere på måneden bliver afsagt dom i en sag om dødsvold.

Nævninger ved Retten i Horsens har onsdag kendt de to mænd skyldige i at have tæsket 22-årige Mark Simonsen så voldsomt i 2019, at han døde af det.

Det fortæller advokat Mette Grith Stage, der er forsvarer for den ene af mændene.

- Retten er nået frem til, at der blev udøvet grov vold, og at det blev gjort af de to mænd i forening. Og at det er volden, der gav Mark de skader, som gjorde, at han afgik ved døden, siger hun.

Retten mente også, at de to mænd burde have indset, at så grov vold kunne koste manden livet.

Episoden fandt sted en weekend i april forrige år. Her slog de tiltalte ifølge anklageskriftet Mark Simonsen med knyttede næver, ligesom de sparkede ham og gav ham knæspark i hovedet og på kroppen.

Den 22-årige blev indlagt på hospitalet, men nogle dage senere døde han af sine kvæstelser.

Mette Grith Stages klient, en i dag 22-årig mand, har erkendt at have udøvet simpel vold, altså vold efter den milde paragraf i straffeloven. Han har nægtet sig skyldig i vold med døden til følge.

Den anden mand, der i dag er 20 år, har under hele sagen nægtet sig skyldig.

De blev pågrebet og varetægtsfængslet en lille uge efter overfaldet. Herefter sad de varetægtsfængslet i et år - fra 25. april 2019 til 24. april 2020 - hvor landsretten valgte at sætte mændene på fri fod.

Da retten onsdag kom med skyldskendelsen, besluttede retten, at mændene igen skal sidde varetægtsfængslet i sagen. Det skal de indtil 28. maj, hvor der er strafudmåling.

/ritzau/