TV der bevæger dig

Nej til halalslagtet kød kan blive en dyr fornøjelse

Det kommer til at koste ekstra, når borgerne i Horsens kan sige nej til rituelt slagtet kød i daginstitutionerne. Det bekymrer dog ikke kommunen.

Det er i Horsens kommunale institutioner, at borgerne kan vælge rituelt slagtet kød fra. Foto: Kristian Djurhuus, Ritzau Scanpix

Fra årsskiftet kan borgerne i Horsens Kommune fravælge rituelt slagtet kød i de kommunale institutioner, hvor der serveres mad.

Det betyder, at forældre kan sige nej tak til, at deres børn for eksempel skal spise halalslagtet kød i børnehaven.

Danish Crown har tidligere udtalt, at de godt kan levere det ikke rituelt slagtede kød, men de advarer om, at det kommer til at koste ekstra. Det er dog ikke en bekymring for Tanja Nyborg, der er direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune.

- Vi har en forventning om at kunne håndtere det inden for de økonomiske rammer, vi har, men vi følger det selvfølgelig nøje, og så må vi se, hvordan det udvikler sig, siger Tanja Nyborg.

Vi har en forventning om at kunne håndtere det inden for de økonomiske rammer.

Tanja Nyborg, direktør, Uddannelse og Arbejdsmarked, Horsens Kommune

Hun mener heller ikke, at det nye hensyn til rituelt slagtet kød adskiller sig fra de hensyn, som institutionerne allerede tager i dag.

- Det er vigtigt at understøtte forskellige behov. Vi har allerede i dag en måltidspolitik, hvor vi tager hensyn til og håndterer ønsker fra allergikere og muslimer, fortæller Tanja Nyborg.

Bare endnu et hensyn

Det er Dansk Folkeparti i Horsens, der står bag tilbuddet, og i budgetaftalen for 2019 står der følgende:

'Forligspartierne er enige om, at der gives mulighed for måltidshensyn til alle borgere i kommunale institutioner, hvor der produceres mad. Borgerne har således også mulighed for at kunne tilvælge ikke-rituelt slagtet kød.'

Vi har respekt for forskellige kulturer og religioner i forhold til mad.

Peter Sørensen (S), Borgmester i Horsens Kommune

- Det er et enigt byråd, som har taget beslutningen. I Danmark bliver der hver dag udvist utallige hensyn – det her er bare endnu et, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S).

Ligesom Tanja Nyborg ser borgmesteren heller ikke et problem med forslaget, da kommunen i forvejen tager hensyn til forskellighed.

- Vi har respekt for forskellige kulturer og religioner i forhold til mad. Ligesom vi også tager hensyn til allergi og andre behov, siger borgmesteren.

Mest sete på tvsyd.dk