TV der bevæger dig

Nyt partnerskab

Den nye og den afgående formand for Kommunernes Landsforening har ambitioner om bedre økonomi. Det skal regeringen og Folketinget hjælpe med.

Horsens' borgmester, socialdemokraten Jan Trøjborg, er fredag officielt valgt som ny formand for Kommunernes Landsforening (KL). Den hidtidige formand, venstremanden og borgmester i Rudersdal Erik Fabrin, bliver ny næstformand.

Konstitueringen skete i forbindelse med afslutningen af KL's to dages kommunalpolitiske topmøde i Aalborg, og som har været præget af heftige diskussioner om de store økonomiske problemer, mange kommuner står overfor netop nu.

- Der er store udfordringer overfor os - ikke kun for kommunerne - men hele samfundet, siger Jan Trøjborg og fortsætter:
- Min konklusion på topmødet er entydigt, at vi har fået sat en kommunal velfærdsdagsorden på en måde, man ikke kan komme udenom at forholde sig til. Det er en dagsorden, som handler om, at vi som kommuner meget gerne vil være med til at løse de megastore opgaver, som vores samfund står overfor i de kommende år, men at vi samtidig også siger, at man må se på andet end blot besparelser, siger Jan Trøjborg.

Fælles løsning

Han og næstformand Erik Fabrin har i flere omgange opfordret regeringen til dels at fortælle danskerne ligeud, hvor slemt det står til, og dels til at tage fat på omfattende reformer, der på sigt kan bringe balance i dansk økonomi.
- Vi medvirker meget gerne til at løse den opgave i partnerskab med regeringen og Folketinget, men vi forventer, at det bliver en opgave, vi løser i fællesskab og ikke kun en opgave, hvor byrden ligger på de kommunale skuldre, siger Jan Trøjborg.
Første store opgave for den nyvalgte KL-formand bliver til maj, når de indledende forhandlinger med regeringen om kommunernes økonomi begynder.

Mest sete på tvsyd.dk