Stjernespækket gade skal genoplive handlen i Horsens

Torsdag blev 15 Hollywood-sten afsløret på Horsens nye 'Street of Fame'. Stjerner som AC/DC og Madonna, der har optrådt i byen, bliver hyldet i bedste Hollywood-stil. Det skal gøre gaden Graven mere attraktiv.

Butiksdød er et velkendt fænomen i mange byer i Syd- og Sønderjylland. Også gaden Graven i Horsens oplever tomme butikslokaler. 

Derfor indgår Gadens butikker, ejendomsejere og kommunen i et samarbejde i forsøget på at redde Graven. 

Det såkaldte BID-samarbejde, der står for Business Improvement Districts, skal være med til at skabe en mere levende og attraktiv handelsgade. Samtidig trængte gaden også til en kærlig hånd. 

Nu er de kommet med et nyt tiltag. 

Horsens forsøge at lokke flere mennesker i Graven. Det er gaden, der er tale om.
Horsens forsøge at lokke flere mennesker i Graven. Det er gaden, der er tale om.

Hollywood-stjerner

Horsens har gennem mange år været kendt for at tiltrække verdenskendte stjerner. AC/DC, Rolling Stones og Madonna er bare nogle af dem, der har lagt vejen forbi byen. 

Nu får de en Hollywood-stjerne på Graven. 

85.000 tilskuere troppede op til begge koncerter med The Rolling Stones og Bruce Springsteen.
85.000 tilskuere troppede op til begge koncerter med The Rolling Stones og Bruce Springsteen.

- Vi har haft mange store verdensnavne igennem koncertrækken her i Horsens. Hvornår var det nu, det var, og hvor var det, de spillede henne? Det er en lille quiz, man kan lave, mens man går op og ned ad gaden her, siger Claus Visbye, der er direktør for Horsens & Friends.

Graven får en kærlig hånd

En anden del af samarbejdet er en fælles gadepedel, der står for at holde gaden ren. Samtidig er der opsat blomsterkummer, mens en lyskæde oplyser hele gaden. 

En af dem, der er med i BID-samarbejdet, er Thomas Schou. Han ejer to barer i gaden og betaler gerne til en pedel og er generelt glad for at være en del af et BID-samarbejde.

- Vi er jo en gade, hvor der er både dags- og natbutikker. Selvom jeg enemand besluttede, at jeg ville feje foran min forretning, så er det ikke sikkert, at naboen vil. Jeg synes, at det er fedt, at det er bare en fælles ting, siger Thomas Schou.