TV der bevæger dig

Turist-succes giver rabat på Endelave-færgen

Et flertal i Horsens Byråd har vedtaget, at prisen for at tage færgen til Endelave ud for Horsens Fjord skal sættes ned. Det er besluttet efter et succesrigt forsøgt i september.

Turiosterne strømmede til Endelave under forsøg med gratis færge i september. Nu sættes priserne på færgebilletterne ned.

TV SYD kunne berette om et regulært boom på øen i Kattegat. I september sejlede færgen 13.501 til og fra øen. Året før tog kun 4.900 færgen i samme måned.

Politikerne i Horsens har evalueret forsøget sammen med beboerforeningen på Endelave. Og de har indstillet, at priserne ændres for at lokke flere turister til øen.

Politikerne har også skelet til, at Økonomi- og Indenrigsministeriet har sendt et forslag i høring om nedsættelse af færgetakster for godt til små-øer. Det forslag ventes vedtaget inden sommerferien. Staten vil kompensere kommunerne for det økonomiske minus.

Et barn kan fremover sejle frem og tilbage for kun 30 kr. mod tidligere 120 kr. Voksne skal kun betale 155 kr. mod tidligere 195 kr. Pensionister slipper med 115 kr. mod tidligere 130 kr.

Prisnedsættelserne gælder fra 1. maj.