Ud i det blå med de små

I vuggestuen i Væksthuset i Stensballe drøner pædagogerne rundt på Christiana-cykler med de små. Det er hurtigt, det er nemt og giver nye oplevelser.

Vuggestuen i Væksthuset råder over to Christiania-cykler, der er forsynet med el-motor, så det går lettere op ad bakkerne. Fire børn kan sidde på ladet foran på cyklen ? og børnene er spændt fast og har hjelme på.

- Cyklerne gør, at vi ikke har så mange begrænsninger for, hvad vi kan. Vi er ikke afhængige af bustider, når vi skal på tur. Vi springer bare på cyklerne og så af sted, fortæller pædagog Lone Andersen.

Hvor en udflugt i vuggestuen ofte har betydet en dag ud af kalenderen og en masse planlægning med bustider, mad- og sovetider, tager pædagogerne nu bare af sted med en lille gruppe børn ud i det blå, hvis vejret er godt.

De medarbejdere, der bruger cyklerne, har været i træningslejr, hvor de har øvet sig i at køre på cyklerne, inden børnene kom med.

- Medarbejderne har et stort ansvar, som de er meget bevidste om, siger Jette Klindt Ejlertsen, der er daginstitutionsleder i Daginstitution Stensballe. Forældrene har givet tilladelse til, at børnene må køre med på cyklerne.