Efter 33 år ved roret venter et svært farvel

Lars 'Charlie' Mortensen har stået i spidsen for Jelling Musikfestival, siden første tone blev spillet. Nu er sidste dag som festivaldirektør kommet.

Når musikken slukker, og det sidste fyrværkeri er skudt afsted, takker Lars 'Charlie' Mortensen af som festivaldirektør for Jelling Musikfestival.

- Det er meget mærkeligt, vil jeg sige. Jeg har det ligesom CV Jørgensen skrev i en sang engang: 'Intet varer evigt, snart er sommeren forbi, er det så mærkeligt, man går og er lidt underlig indeni?', siger Lars 'Charlie' Mortensen.

33 år er det blevet til.

- Jeg har nydt al den kærlighed, jeg har fået. Der er så mange gode mennesker, der har lavet det her sammen med mig, siger han.

Et sidste nummer

Festivalens sidste dag bød på en helt særlig optræden. Lars 'Charlie' Mortensen spillede op til dans og historier.

- Det var fantastisk, for der var fuldt hus i Søpavillionen, og jeg kunne se på folk, at de var glade, og jeg blev helt rørt. Det var stort, siger han.

Han var på plakaten til den første festival i 1989, men da ét bandmedlem skulle have en ny hofte og et andet have fikset ribbenene, måtte der gå 33 år, før han fik sin debut på festivalen.

På toppen

Efter flere årtier med festivalblod i årene er den sidste dag som direktør blevet brugt som så mange andre med møder, sikkerhedstjek og planlægning. Opgaver han nu giver videre.

- Jeg er glad for, at jeg har styret det herhen, hvor vi er. Det er gået fra ingenting til en stor festival. Jeg stopper på toppen, siger Lars 'Charlie' Mortensen og takker for de mange frivilliges indsats.

Frivillige, der har gjort festivalen til et helt særligt sted.

- Jeg kommer selvfølgelig til at savne hele det her miljø og alle de mennesker, jeg kender, siger han.

Mens dagen begynder at gå på hæld, skal de sidste timer bruges på at suge oplevelser ind.

- Efterhånden som eftermiddagen er gået, og de sidste bands er begyndt at rulle ind, så er jeg lidt på vej ud. Så nyder jeg det bare, snakker, får krammere og giver krammere, siger Lars 'Charlie' Mortensen.