TV der bevæger dig

Åbner for ny placering: Thulesen Dahl vil have politiskole i eksisterende bygninger

Regeringen vil placere en ny politiskole i Herning, hvor borgmesteren allerede har en grund til nybyggeri klar. Men Dansk Folkepartis formand vil hellere bruger eksisterende bygninger.

03:13

Thulesen Dahl vil have en ny vestdansk politiskole til at ligge i eksisterende bygninger.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl Foto: Claes Adel, TV SYD

1 af 2

I midten af denne uge kom det frem, at regeringen agter at placere en ny politiskole i Herning. Og i den forbindelse fortalte kommunens borgmester, Lars Krarup (V), at han allerede havde en byggegrund klar.

Står det til DF-formand Kristian Thulesen Dahl, skal den nye vestdanske politiskole dog hellere placeres i allerede eksisterende bygninger – og han åbner dermed for en anden placering af politiskolen end Herning.

- Man kan diskutere, om det ikke er klogt at bruge eksisterende bygninger, hvis vi har eksisterende bygninger, som kan huse en politiskole. Hvorfor er det så vigtigt at bruge en halv milliard kroner på at bygge nyt, siger Kristian Thulesen Dahl til TV SYD.

Han mener, det afgørende er tidsfaktoren. Politiskolen skal hurtigst muligt stå klar – og gerne så skolen kan tage imod politielever fra år 2018.

- For os handler det om at få en politiskole op at stå i den vestdanske del af Danmark, og at det sker fra 2018, at vi kan få optaget de nye politielever, så vi kan få uddannet flere betjente, siger DF-formanden.

Skyder mod processen

Kristian Thulesen Dahl (DF) vil derfor nu have kommunernes ansøgninger, så han ved selvsyn kan konstatere, hvilke kandidater der er.

- Vi vil bede om at få kommunernes ansøgninger, altså de kommuner der for alvor er i spil, så vi simpelthen kan se, om ikke det er muligt i eksisterende bygninger at komme i gang indenfor tidsplanen.

Samtidig mener han, at processen om at finde den rette placering til politiskolen har været under al kritik.

- Vi har spildt et år. Der har været en proces, hvor man har involveret nu 32 kommuner, som har brugt skatteyderpenge, tid og kræfter på en proces, som ser ud til at have været helt nytteløs.

Se interviewet med Kristian Thulesen Dahl øverst i artiklen.

Mest sete på tvsyd.dk