Brand opstod i campingvogn i udstilling

Politiets teknikere og brandefterforskere gik fredag formiddag igang med at undersøge, hvad der var årsag til millionbranden hos KG Camping i Kolding torsdag aften.

- Vi har et vidne, som ret præcist har udpeget arnestedet, siger Henrik Nørgaard fra lokalpolitiet i Kolding. Det tyder på at branden er opstået en bestemt campingvogn i udstillingen. Men hvad der præcist er årsagen, får vi sikkert først forklaringen på i næste uge.

Ingen strøm

Branden udviklede sig meget voldsomt. Den kulminedre på kun en halv time  - med en voldsom varmeudvikling til følge. Alligevel regner teknikerne med at kunne finde spor af brandårsagen.

KG Camping havde slået sit alarmanlæg til en halv time før branden blev opdaget. Medindehaver Morten Gravgaard, KG Camping, forklarer til TV SYD, at al strøm i bygningen slås fra, når alarmen kobles til. Derfor vil det undre, hvis branden er opstået i den elektriske installation.

Gaffeltruk måtte holde port

Den manglende strøm betød, at firmaets ansatte måtte bruge en gaffeltruck til at åbne porten til værkstedet - og truckn måtte holde porten oppe, mens tililende og ansatte reddede en snes campingvogne ud.

Kan ikke skaffe nye vogne

Ved branden blev ca 80 nye campingvogne ødelagt. Det giver KG Camping store problemer, fordi fabrikkerne kun producerer bestilte vogne. Der er altså ikke noget lager.

- Vi kan håbe på, at der er nogle kolleger, som har vogne i overskud, siger Morten Gravgaard.

Bygnig kollapsede

Ved branden blev en række brugte vogne reddet. Flere af dem blev trukket væk af tilskuere med anhængertræk på bilen. Ofte uden at vognenes støtteben var trukket op. Campingvognene blev parkeret rundt i industrikvarteret.

KG Camping har ligget på adressen Mønten 6 i et par år. Den brændte udstillingshal til de nyeste campingvogne var en nytilbygning. Den kollapsede under branden.