Carsten får hjælp til at få styr på sine byggetilladelser

Byggesagsbehandlere fra Kolding er i påsken i marken for at hjælpe sommerhusejere med byggetilladelser.

Ved Hejlsminde er der i disse dage kommet en lidt anderledes feriegæst. På stranden står der en campingvogn, og ude foran den står et skilt med teksten ’Der er kaffe på kanden’.

I campingvognen sidder Kolding Kommunes byggesagsbehandlere. De er taget ud til sommerhusområdet, fordi de gerne vil i dialog med de sommerhusejere, som har opført bygninger uden tilladelse.

En af sommerhusejerne, som kommunen gerne vil snakke med, er Carsten Sahl Thorsen fra Lunderskov.

quote

Vi var godt klar over, at alle kvadratmeterne ikke var registreret, da vi købte det

Carsten Sahl Thorsen, sommerhusejer

- Vi var godt klar over, at alle kvadratmeterne ikke var registreret, da vi købte det, så vi har jo fået en skrivelse fra kommunen, siger han til TV SYD.

Kommunen har taget luftfotos af sommerhusområdet, for at skabe sig et overblik over hvilke ting, der er bygget med og uden tilladelse.

- Vi var godt klar over, at turen også ville komme til os på et tidspunkt, og det er så nu, siger Carsten Sahl Thorsen.

- Så skal vi have det lovliggjort, hvis det kan lade sig gøre, og det lyder det til, at det kan i vores tilfælde, siger han.

Heldigvis for ham, er kommunen ret imødekommende, hvad angår at få lovliggjort hans terrasse.

- Vi tænker stadigvæk på, at det er drømme, folk bygger. Der er regler, der skal overholdes, men nogle er af større betydning end andre, og folk kan også godt få en dispensation engang imellem, siger Anders Clausen, seniorkonsulent, Byggesagsafdelingen.

quote

Jeg har fået klaret et problem, så det er jeg rigtig glad for

Carsten Sahl Thorsen, sommerhusejer

Det er ikke første gang, at kommunen tager ud i marken i en ferie for at tjekke op på sommerhusejernes byggegrunde, og det er faktisk ikke nogen helt dum idé. Ofte bor sommerhusejerne i andre kommuner, men er i sommerhuset i en ferie. 

- Det kan være rigtig rart for dem, at vi møder dem herude på deres hjemmebane, og det giver også os en mulighed for at gå ud at besøge folk hjemme i sommerhuset, hvis der er behov for det, siger Anders Clausen. Og campingvognen var også godt besøgt i dag.

- Jeg synes, det er rigtig fint. Jeg var hernede fra starten i morges, og da ventede jeg,  en halv time, inden jeg kom til, fordi der var så mange mennesker hernede, fortæller Carsten Sahl Thorsen.

I samarbejde med kommunen fik han i dag styr på sine tilladelser og tilbygninger.

- Jeg har fået klaret et problem, så det er jeg rigtig glad for, siger han.