TV der bevæger dig

Finn fandt til Paris med Holger som blind passager

Lørdag nåede makkerparret Finn Orloff Møller og Holger Røijen den franske hovedstad på deres tandem.

Artiklen er opdateret med citater fra Finn Orloff Møller.

1.200 kilometer på seks dage. Lørdag eftermiddag kunne Finn Orloff Møller og Holger Røijen nyde et glas champagne ved foden af Eiffeltårnet i Paris.

De er hverken kørt i bil eller fløjet til den franske hovedstad. De er cyklet - endda på en tandem, for Holger er nemlig blind og kan derfor kun sidde bagerst.

- Lige pludselig står man i Paris. Det er sådan en total beruselse af glæde. Man kan ikke sætte ord på det, fortæller Finn Orloff Møller fra Paris morgenen efter ankomsten.

Det har været en udfordrende tur, men ikke med de udfordringer, de to herrer forventede. Fysikken var nemlig i top, det var derimod ruten, der gav problemer. Det var bare ikke lige til at finde vej gennem Europa. Det har givet nogle ekstra kilometer i benene, men ikke lysten til at stoppe.

- Det har aldrig været et spørgsmål, om vi nåede til Paris, men blot hvornår vi ankom, fortæller Finn Orloff Møller.

Finn Orloff Møller og Holger Røijen med deres koner foran Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privatfoto

Voksende venskab på cykel

For Holger Røijen er det en stor drøm, der går i opfyldelse, at cykle den 1.200 kilometer lange tur til Paris.

Som 24-årig blev han blind efter en ulykke, men efter at have kendt Finn ganske kort tid, stiftede de foreningen FH Tandem Team. Og så begyndte seks måneders træning.

Men det har ikke kun været en fornøjelse for Holger Røijen. Det har det også for Finn Orloff Møller. Han kalder dem 'et par, der passer hinanden rigtig godt':

- At have et fælles mål har hele tiden holdt os oppe. Vi har begge et godt humør, og vi er lige stædige, fortæller Finn Orloff Møller.

Læs også På tandem til Paris med blind makker på bagsædet

Konerne bagefter i bil

Konerne, Kirsten Orloff og Bettina Røijen, har fulgt ægtemændene på den lange vej. I pauserne var de klar med mad og med reservedele til tandemen. Lørdag omkring klokken 15.30 stod de så klar ved Eiffeltårnet med flag og bobler, da de to mænd ankom.

Søndag fejrer franskmændene Bastilledagen, som er den franske nationaldag. Den vil Finn Orloff Møller, Holger Røijen og familie fejre med franskmændene. Og så går turen hjem til Danmark om et par dage.

Skal de afsted igen? Det vil Finn Orloff Møller ikke afvise. Han er klar på nye udfordringer med Holger Røijen.

Læs også En drøm går i opfyldelse: Blinde Holger cykler til Paris

Mere sport