Hoppeline leger sundheden ind

Maskotterne Hoppeline og Frækkefrø var torsdag på besøg i Børnehaven Fristedet og Børnehuset ved Åen i Kolding. De skulle få b ørnene til at hoppe sig til sundhed.

Maskotterne er en del af et landsdækkende sundhedsprojekt, som er udviklet af det Nationale Videncenter Kosmos under Univercity College Syd.

- Vores Hoppeline-team spiller op til musik og bevægelse for børnene, så der bliver masser af sjov og ballade i børnehaven den dag, fortæller projektleder for Hoppeline, Lise Hostrup Sønnichsen.

Det nationale videncenter KOSMOS (KOst, MOtion og Sundhed) har lavet projektet, som retter sig mod de ældste børnehavebørn.

Men de mindste kan også være med.

Glæden ved at røre sig, fantasi og medbestemmelse er nøgleord for projektleder Lise Hostrup Sønnichsen, for sundhed handler ikke kun om gulerødder og motion:

- Hoppeline handler for mig om bevægelsesglæde, især glæden ved at røre sig sammen med andre, uanset hvor god man er, og hvordan man ser ud. Børnene skal ikke gøre noget bestemt på en bestemt måde, men de kan bare leve sig ind i fortællingen eller musikken og på den måde få lyst til at bevæge sig, forklarer hun.

 

 

Fakta om Hoppeline

Videncenter for Sundhedsfremme, UC SYD, og det nationale videncenter KOSMOS, UC SYD, står bag Hoppeline. Projektet løber fra august 2016 til efteråret 2018. 
Støttet af: Nordea-fonden
Hjemmeside: www.hoppeline.dk - Her finder du også gratis materiale.  Mød os også på Facebook
Deltagende daginstitutioner: 554