TV der bevæger dig

Julius på dybt vand

I Kolding sidder 40-årige Rasmus Julius ofte til sent ud på aftenen og tegner tegneserie-striber til hans faste spalte i bladet ?Basserne?.

Tegneren Rasmus Julius laver sine tegneserier i hånden.

Livet blandt fisk

Rasmus Julius' tegneserie hedder "På Dybt Vand", og handler om livet blandt fisk og hajer under havoverfladen. Hver 14. dag har han to faste sider i bladet ?Basserne?, hvor serien bliver trykt.

5 år i Basserne

Rasmus Julis' tegninger har været at finde i ?Basserne? gennem de sidste 5 år.
- Jeg slapper rigtig godt af, når jeg sidder og tegner herinde på mit kontor. For så sidder man bare helt stille og koncentrerer sig om at få den historie, som man er ved at lave, til at blive HELT perfekt, fortæller Rasmus Julius, under arbejdet med en ny tegning til bladet.

Tegner i hånden

03:42 Luk video

Hans tegneserie hedder På Dybt Vand.

Rasmus Julius tegner, i modsætning til mange af sine kollegaer, alle sine tegninger i hånden. Han bruger kun computeren til farvelægning og få rettelser. Mange andre tegnere tegner deres striber direkte ind på computer.

- Jeg kan bedst lide at tegne på papiret. Hvis man skal gå i deltaljer på computeren, er man nødt til at 'zoome' helt ind, og så mister man hurtigt overblikket over den 'scene', som man er ved at skabe, siger Rasmus Julius.

Ø-kuller

Ud over "På Dybt Vand", som kan opleves i ?Basserne?, udsender Rasmus Julius også hver fredag en nyhedsmail til alle sine fans, med tegneserien "Ø-Kuller".
"Ø-Kuller" har tidligere været trykt i Nyhedsavisen.

Man kan tilmelde sig Rasmus Julius' nyhedsmail ved at klikke HER.

Mere kultur