TV der bevæger dig

To katte forsvandt på under en uge

Først forsvandt katten Candis, og bare fem dage senere forsvandt familiens anden kat, Lea. Men så skete et julemirakel.

Foto: Privatfoto

Forleden fandt et vaskeægte julemirakel sted i Kolding. Katten Candis vendte hjem efter fire måneders forsvinden.

- Min mand sagde bare: Dét havde jeg ikke lige set komme. Jeg var helt forfjamsket faktisk, fortæller Lolly Torbensen.

Det fik Lolly til at skrive et opslag på Facebook, hvor hun takkede de mennesker, som hjalp hendes savnede kat hjem til jul. Opslaget har fået 653 likes: "Sender hermed en kærlig og glad hilsen ud til alle kattevenlige folk - det batter virkelig, når I reagerer på sultne og forkomne katte! Tak for Jer og Rigtig glædelig jul!😻🙏🎄"

Først forsvandt den ene, så den anden

De seneste fire måneder har Lolly Torbensen og hendes familie ellers frygtet det værste.

- Folk kan jo nogle vilde historier om mennesker, som ikke kan lide katte, og der er jo regler om, at de kun må være på ens egen matrikel, men det er jo svært at styre med katte, fortæller Lolly Torbensen til TV SYD.

Da Lea så også forsvandt få dage efter, tænkte jeg bare, ej det kan simpelthen ikke passe!

Lolly Torbensen

Først forsvandt katten Candis på fem år den 7. august, og bare fem dage senere forsvandt familiens anden kat, Lea, på fire år.

- Det kom som et chok, da Candis forsvandt. Men da Lea så også forsvandt få dage efter, tænkte jeg bare, ej det kan simpelthen ikke passe! Fortæller Lolly Torbensen.

Hvad sker der, hvis vi får nye killinger?

Derfor satte Lolly Torbensen og familien jagten ind. Hver aften gik de rundt i nabolaget og kaldte - men uden held. Og bekymringen, om hvad der var sket med kattene, afholdt hende fra at købe nye.

- Jeg kunne ikke lide tanken, om hvad der så kunne ske, hvis vi fik nye killinger, siger Lolly Torbensen.

På Facebook bad Lolly også om hjælp: ”Hjælp os - både børn og voksne herhjemme savner vores misser”.

En pludselig lyd

Men knap en måned senere lyder pludselig en lyd i familiens entré midt om natten. Som suget ud i universet og tilbagevendt på magisk vis står katten Lea – opkaldt efter Prinsesse Leia fra Star Wars - i entréen.

”Jubii! Miracles do happen! Lea fra Thurasvej er hjemme igen.. […]. Spankulerede hjemmevant ind ad kattelemmen og bad om mad. Tynd, men fin og kærlig har hun puttet hos mig i nat præcis, som da hun var killing..” skriver Lolly Torbensen den 9 september på Facebook.

Jeg kunne bare se, det var hende!

Lolly Torbensen

Et vaskeægte julemirakel

Men katten Candis var stadig uden spor. Indtil kl. 22.00 i mandags, hvor Lolly Torbensen modtog et opkald. Nogle havde fundet en kat strejfende rundt ved Rema 1000 og mente, der kunne være tale om den forsvundne Candis.

- Jeg kunne bare se, det var hende! Jeg blev så glad og varm om hjertet, at folk ville gøre sig den ulejlighed at undersøge katten, siger Lolly Torbensen til TV SYD, som i går sendte en takkekurv til de mennesker, som fandt hendes kat.

"Jule-mirakel... Igår kunne jeg hente vores savnede Candis hjem igen. Hun har været væk i 4 mdr men er nu vel hjemme igen!" skriver Lolly på gruppen "Facebook Kolding".

Nu er begge katte hjemme igen, og trods de mange uger på egen hånd er de i god behold og forventes at blive hjemme nu.

- Nu har de begge prøvet at være meget sultne, så lige nu er de, hvor der er mad. Særligt Candis er en fast bestandel i vores køkken nu, fortæller Lolly Torbensen.

Mest sete på tvsyd.dk