Lange køer for at få fingre i sjældne og smukke planter

Er man bare lidt 'grøn i låget', så står man gerne i kø for at komme først ind til det årlige plantemarked i Geografisk Have.

Klokken 10 mandag formiddag åbnede lågen til Geografisk Haves årlige plantemarked.

Men allerede fra tidligt i morges stod de første i kø - det gælder nemlig om at komme først ind og få fingre i nogle af de mest spændende og gerne sjældne blomster og planter.

quote

Jeg mangler slet ikke planter i haven. Alligevel plejer jeg at komme hjem med en 15 - 20 stauder, men så udvider jeg bare bedene

Marianne Andersen, haveejer, Sdr. Bjert

En af de helt store sjældenheder på plantemarkedet i år er verdens største kornel kaldet Venus.

Det har taget to planteforædlere hele 21 år at fremavle cornellen Venus, der kun findes to eksemplarer af til salg på markedet.

Plantemarkedet i Geografisk Have i Kolding er populært. Sidste år kiggede 6000 gæster forbi haven på Grundlovsdag, og i år kommer der omkring 150 stadeholdere fra både Danmark, Tyskland, Holland og Belgien for at vise de grønne herligheder frem.

Marianne Andersen en af dem, der har stået i kø for at komme ind til markedet. Hun har haven fuld af blomster, alligevel kommer hun for at se, om der ikke skulle være nogle spændende stauder.

- Jeg mangler slet ikke planter i haven. Alligevel plejer jeg at komme hjem med en 15 - 20 stauder, men så udvider jeg bare bedene, ler Marianne Andersen.

​Som noget nyt har Geografisk Have i år en række stande, hvor havens gæster kan få råd og vejledning om rosendyrkning, smådyr i haven og biavl. 

Da årets plantemarked falder sammen med 2. Pinsedag, slutter dagen af med en aftengudstjeneste klokken 17.00 inde i teltet i Geografisk Have. 

Også som noget helt nyt, kører der busser i pendulfart fra flere steder i Kolding midtby og til Geografisk Have, og hvor man gerne må have alle sine planteindkøb med sig.

Busafgange med ca. 15 minutters interval mellem Kolding og Geografisk Have - pris 20 kr. t/r