TV der bevæger dig

Politiet med på råd før Akkari-møde

Folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen (S) vil bede politiet om at vurdere sikkerheden forud for debatmøde på Kolding Bibliotek med den omstridte forhenværende imam Ahmed Akkari.

Det er Ahmed Akkaris baggrund, der gør det nødvendigt at vurdere sikkerheden, når han i aften skal fortælle om sit opgør med islamisk ekstremisme på Kolding Bibliotek. Det mener manden bag arrangementet folketingskandidat, Christian Rabjerg Madsen, der i løbet af formiddagen vil kontakte politiet for at få deres vurdering af sikkerheden.

Ahmed Akkari blev verdenskendt i Danmark som den islamiske prædikant, der efter Muhammedtegningerne i 2005 tog til Mellemøsten og opildnede til opstand mod Danmark og Muhammedtegningerne. Den efterfølgende uro i Mellemøsten førte senere til afbrænding af Dannebrog og de danske ambassader i Damaskus og Beirut.

I dag tager Ahmed Akkari afstand fra sine handlinger under og efter Muhammedkrisen. Han har brudt med ekstremismen og den radikale islamisme, og i den forløbne uge skabte han opmærksomhed ved at give tegneren Kurt Westergaard en uforbeholden undskyldning.

Ahmed Akkaris kovending har skabt blandede reaktioner.

Debatmødet på kolding Bibliotek finder sted mandag aften fra kl. 19.00 - kl. 21.00. Der er fri adgang for alle.

TV SYD sender direkte fra Kolding Bibliotek i nyhedsudsendelsen kl. 19.30