TV der bevæger dig

Væltet grisetransport på motorvejen omkring Kolding gav trafikalt kaos

En væltet grisetransport skabte torsdag morgen og formiddag kø og store problemer med at passere Kolding på motorvej E 45. Flere grise måtte aflives.

Flere af svinene på grisetransporten er blevet aflivet som følge af skader, da grisetransporten kørte galt. Foto: John Melin, TV SYD

Her ses grisetransporten hænge på midterautoværnet. Foto: Thomas Engholm Hørstedt Madsen <thma@tvsyd.dk>

Sydøstjyllands Politi forudser, at trafikken i og omkring Kolding vil være præget af kø i lang tid, mens der ryddes op på på motorvejen. Foto: Martin Nathan

Motorvej ved Kolding mellem afkørsel 62 og 63 er spærret grundet væltet grisetransport. Foto: Google Maps

00:26

Et af lastbilens dæk eksploderede og anhængeren kom i slinger, oplyser indsatsleder Torben Rungstrøm-Simonsen, Sydøstjyllands Politi, torsdag formiddag på uheldsstedet.

1 af 5

Grisetransporten væltede torsdag morgen omkring kl. 07,30, da et af lastbilens dæk eksploderede og anhængeren kom i slinger.

Det oplyser indsatsleder Torben Rungstrøm-Simonsen, Sydøstjyllands Politi,  torsdag formiddag på uheldsstedet.

Uheldet skabte straks lange køer på motorvejen og  stort pres på  de alternative ruter både gennem og uden om Kolding.

Politiet dirigerede trafikken væk fra motorvejen og ledte også biler væk fra køen ved at lade dem køre mod færdselsretningen tilbage til en afkørsel, mens motorvejen var lukket.

00:26

Et af lastbilens dæk eksploderede og anhængeren kom i slinger, oplyser indsatsleder Torben Rungstrøm-Simonsen, Sydøstjyllands Politi,  torsdag formiddag på uheldsstedet.

Luk video

 

00:21

Trafikken blev ledt væk fra motorvejen.

Luk video

Grisetransporten kom på grund af punkteringen ud i den bløde midterrabat og væltede, så den hang på midterautoværnet. Ved uheldet fik flere svine skader, så en en tilkaldt dyrlæge har aflivet et mindre antal grise.

Efter mere end fire timers oprydningsarbejde blev motorvejen genåbnet i fuld omfang kort før kl.  12,30.