TV der bevæger dig

Virksomhed nedlægger 40-45 stillinger i Kolding

Funktioner ved Velux i Kolding flyttes til Tyskland. Det betyder, 40-45 stillinger nedlægges.

Funktioner ved Velux i Kolding flyttes til Tyskland. Det betyder, 40-45 stillinger nedlægges i Kolding. Foto: Simon Læssøe, Scanpix Denmark.

Velux Gruppen, som blandt andet er kendt for at fremstille vinduer, vil ændre sit lager og logistik setup, og det kommer til at koste arbejdspladser ved Velux i Kolding. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Velux Gruppen reorganiserer sit lager og logistik setup, så man kommer tættere på kunderne for derved at reducere transport og forbedre effektiviteten, skriver Velux Gruppen i pressemeddelelsen.

Læs også 67 stillinger nedlægges hos Jysk Fynske Medier

Det kommer dog til at koste mellem 40-45 medarbejdere i Kolding. Det sker, fordi Velux Gruppen allerede har lager og logistik funktioner i Sonneborn i Tyskland og i Kolding. Men hvor tyngden i dag ligger i Kolding, skal den i fremtiden være i Sonneborn for at reducere transport og forbedre effektiviteten, da Sonneborn ligger mere centralt i forhold til Velux Gruppens markeder, som det lyder i pressemeddelelsen.

Ændringerne forventes fuldt implementeret i 2018, når der er udvidet i Sonnenborn, herefter vil der være lidt over 200 medarbejdere i Kolding.

Velux Gruppen har fem danske produktionsenheder i Østbirk, Brædstrup, Thyregod, Skærbæk og Skjern. Her vil der også ske ændringer, da produktionen af specialvinduer vil blive flyttet til Sonnenborn, mens der til gengæld flyttes en andel af produktionen af standardprodukter til de danske fabrikker.

Læs også 93 postbude fyret: Her kan du se hvor