Vognmandsformand: Smalle parkeringsbåse er farlige

På Harte rasteplads vest for Kolding er der tegnet nye båse op til lastbilerne. Vognmandsforeningerne klager dog over, de er for smalle.

Lastbilchaufførerne er alt andet end tilfredse med de nye parkeringsbåse, som er tegnet op på rastpladsen Harte Syd vest for Kolding. Vognmandsforeningen mener nemlig, at de nye båse er alt for små, og lastbilerne dermed bliver klemt sammen.

- Vi holder helt op af hinanden. Når vi har pauser, går vi rundt om lastbilerne for at tjekke, at det hele er, som det skal, men det kan vi ikke, forklarer Ole Bang Jensen, der er formand for DTL – Danske Vognmænd i Region Syd, til TV SYD.

Ifølge Vejdirektoratets vejledende regler for parkeringsbåse til lastbiler, så skal parkeringsbåsene være 3 meter brede. Parkeringsbåsene på rastpladsen ved Harte er dog kun 2,75 meter brede, selvom det er Vejdirektoratet selv, der har tegnet dem op. Og det giver vognmændene ti centimeters manøvreplads, som kan skabe farlige situationer.

- Går der ild i vognen på lastbilen, så holder vi faktisk så tæt, så man ikke kan åbne døren og komme ud af vognen. Så er man nødt til først at køre frem eller få lastbilerne ved siden af til at flytte sig, siger Ole Bang Jensen.

DTL har taget kontakt til Vejdirektoratet for at finde en løsning på problemet.

TV SYD arbejder på at få en kommentar fra Vejdirektoratet.