HEDENSTED: Kommunen uden drama går til valg

Det er indhold over proces i Hedensted, når politikerne samles til møder. Nu skal det næste hold samarbejdende politikere findes.

Analyse. Hedensted bliver nogle gange kaldt en kedelig kommune. Ikke fordi der ikke er liv eller udvikling, men fordi politikerne her rent faktisk gør det, de altid opfordrer hinanden til: samarbejder.

Fremad, sammen

Kommunens politikere har sat en række projekter i gang de seneste 4 år. I mange tilfælde har de været enige om, hvad der skal ske og hvordan. Det gælder blandt andet turisme og erhvervsudvikling. Sidstnævnte er i øvrigt et af kommunens helt store indsatsområder, der blandt andet kommer til udtryk i de årlige erhvervsklimamålinger og ved at dækningsafgiften (en erhvervsafgift) er 0. Kommunens øvrige tal, fx befolkningstal og skatteprocent, er simpelthen lige så stabile som samarbejdet i byrådet.

Nyt flertal er en mulighed

Selvom de ofte bliver enige i byrådssalen, betyder det ikke, at der ikke er ambitioner blandt de andre partier om at overtage borgmester Kirsten Terkilsens (V) borgmesterkæde. Hvis hun skal udfordres på borgmesterposten kræver det et samarbejde mellem A og, sådan som moderpartierne på Christiansborg også har opfordret til.