Konservativ: Nu er der kun vælgernes dom tilbage

Konservative Dan Arnløv Jørgensen håber, at vælgerne vil straffe de politikere, der har siddet i havnebestyrelsen i Vejle.

Selvom politiet tirsdag meddelte, at alle sigtelser mod fire politikere i sagen om Vejle Havn frafaldes, mener det konservative medlem af Vejle Byråd, Dan Arnløv Jørgensen, stadig ikke, at de er uden ansvar for de kritisable forhold på Vejle Havn.

- Nu er der kun vælgerne tilbage. Når nu et flertal i byrådet og myndighederne ikke kan straffe dem. Ved kommunalvalget i november  er det op til vælgerne at drage konsekvensen af overforbrug og ulovlige rejser, siger Dan Arnløv Jørgensen til TV SYD.

Han har igennem hele sagen om Vejle Havn været kritisk over for de personer, der har siddet i havnens bestyrelse, mens de kritisable forhold har fundet sted.

- Jeg er glad på de fires vegne, for der er ingen tvivl om, at det ikke har været sjovt at være politianmeldt så længe. Men jeg mener stadigvæk, at de fire ikke er rensede, selvom de i lovens forstand er frikendt. De bærer et stort moralsk og politisk ansvar for havneskandalen, siger Dan Arnløv Jørgensen.

De fire frikendte politikere er Leif Skov (S) og Torkild Christensen (DF), som har været formænd, og Sonny Berthold (V) og Peder Hummelmose (V), der har været næstformænd.

I efteråret 2015 kom to kritiske rapporter om forholdene på Vejle Havn. Dels kommunens interne rapport udarbejdet af økonomiforvaltningen, dels en revisionsrapport fra PwC.