TV der bevæger dig

Rektor vil forbyde nøgenvideoer

Nøgenkultur med seksuelle undertoner stortrives på gymnasierne, men på Horsens Statsskole siger rektoren nu stop.

Billedet her stammer fra en youtube-video uploadet af en elev på Horsens Statsskole. Foto: YouTube

Efter den seneste tids debat om unge på gymnasier, der lægger videoer med seksuelt indhold på nettet, vil rektor for Horsens Statskole forbyde nøgenscener og videoer med seksuelle undertoner på gymnasiet.

- Det handler jo først og fremmest om at beskytte de unge og sørge for, at de ikke kommer til at udstille sig selv blandt andet på nettet på en måde, som de vil fortryde, siger rektor for Horsens Statsskole, Flemming Steen Jensen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Youtube og sociale medier er fyldt med videoer, der viser vilde optagelsesritualer til især gymnasiernes festudvalg. Nogle af videoerne er meget voldsomme i deres udtryk, og viser elever, der er nøgne og gennemfører forskellige seksuelle udfordringer, så de kan gøre sig bemærket.

- Jeg tror, det er en helt grundlæggende menneskelig ting at synes, at sex er sjovt, fordi det er en seriøs ting. Vi ser det også overalt. Vi ser det i fjernsynet i bedste sendetid, vi ser det som satire og vi læser om det, siger Kristoffer Loft, der er formand for festudvalget på Horsens Statsskole.

Ifølge eleverne bliver mange af videoerne delt og vist i frikvartererne på skolen, men det skal altså være slut nu. Sidste år var skolens rektor nødt til at stoppe et indslag, hvor en gruppe drenge skulle barbere kønshår af hinanden.

- Jeg tror også, mange af vores elever synes, det er for meget. Men der er en fascination af det, der er for meget, siger rektor Flemming Steen Jensen.

Om et forbud kan sætte en stopper for de grænseoverskridende videoer, er dog ikke til at sige.

- Jeg tror, eleverne vil blive ved med at søge grænser og lave de her film, siger festudvalgsformand Kristoffer Loft.

Mest sete på tvsyd.dk