TV der bevæger dig

Give Sygehus skal måske lukke

Lukningen er endnu kun forslag i Region Syddanmarks sparekatalog, og skal nu sendes i høring.

00:36

Lægesekretær Mie Gjedde Lundsgaard viser en nyrenoveret operationsstue frem - Give Sygehus har i alt til operationsstuer.

Give Sygehus er lukningstruet Foto: Give Sygehus lukningstruet

1 af 2

Hvis forslaget vedtages vil det betyde, at Friklinikken Region Syddanmark flytter fra Give Sygehus til Grindsted Sygehus.

Det kommer også til at betyde, at røntgenafdeling og laboratorium lukker sammen med resten af sygehuset. 

Lukningen er stadigvæk kun et forslag i regionens sparekatalog, og skal de i de næste to måneder behandles af regionens politikere, det skal sendes i høring, og bliver endelig vedtages i Regionsrådet den 25. april.

Vi er det mest effektive sygehus i regionen

Mie Gjedde Lundsgaard, der er lægesekretær ved Friklinikken Region Syddanmark, er forundret over, sygehuset overhovedet er med i sparekataloget.

- Vi er det mest effektive sygehus i regionen. Vi har ti top moderne operationsstuer. Flytter vi til Grindsted vil der højest være fire. Jeg  undrer mig i den grad over, at der er planer om at lukke, siger hun til TV SYD.

Jeg  undrer mig i den grad over, at der er planer om at lukke

Også patienterne undrer sig:

- Jeg forstår ikke, at de vil lukke sygehuset, fortæller tidligere patient på sygehuset, Ole Buch Skadhauge til TV SYD, og fortsætter.

- De er meget effektive og tingene sker hurtigt, når man møder ind til aftalt tid. Samtidig er det tydeligt, at personalet fungerer som et team, det synes jeg vil være synd at ødelægge. 

FAKTA:

Give Sygehus foretog i 2014 næsten 4.000 operationer, og havde cirka 12.000 henviste patienter. 

Frivillige har indtil videre indsamlet næsten 3.000 underskrifter mod lukningen. 

Give Sygehus hører under Sygehus Lillbælt.