TV der bevæger dig

Region forventer, at Stig Gerdes sørger for sine patienter

Stig Gerdes har 1930 patienter i sin praksis. Og det er hans ansvar at sørge for, at de kan komme til læge, selv om han midlertidigt er frataget sin autorisation.

Afdelingschef Frank Ingemann Jensen, praksisafdelingen i Region Syddanmark: Har kun kendskab til en håndfuld lignende sager.

Stig Gerdes er på ferie på New Zealand. Hans patienter passes  af kolleger i en nabopraksis, indtil han vender hjem på mandag.

- Det er Stig Geres ansvar at sørge for, at hans patienter kan få lægehjælp. Det kan enten være med en aftale med kollegerne – eller ved at ansatte en vikar, siger afdelingschef Frans Ingemann Jensen, Region Syddanmark, til TV SYD.

At Stig Gerdes er frataget sin autorisation, betyder ikke, at han mister sit ydernummer.

- Regionen regner med, at han finder ud af, hvad han vil med sin praksis. Han kan ansætte en vikar, mens autorisationen er inddraget. Eller han kan prøve at få en fast aftale med kollegerne i byen.

Frank Ingemann Jensen oplyser, at 1930 patienter er tilknyttet praksis. Det er meget usædvanligt, at en læge fratages sin autorisation. Frank Ingemann Jensen har arbejdet med sygesikring i over 40 år.

- Jeg kan kun mindes en håndfuld sager i den tid i de områder, jeg har arbejdet, siger han til TV SYD.

Frank Ingemann Jensen har i en lang årrækket arbejdet i Vejle Amt og nu regionen.

Hvis Stig Gerdes ikke sørger for en vikar eller anden måde at hans patienter kan få lægehjælp, er det en overtrædelse af overenskomsten.

- Så træder samarbejdsudvalget mellem lægerne og regionen sammen. Det kan tildele advarsler, påbud og bod. I sidste omgang kan patienterne tvangs deles mellem andre læger, som det skete i en sag fra Gørding, hvor lægen var syg.