800 vil arbejde på store slagterier

Ikke færre end 800 har sendt en ansøgning til Danish Crown om at blive ansat på de store slagterier i Blans, Horsens og Ringsted.

For mindre end to uger siden meldte Danish Crown ud, at de søgte  375 nye slagterimedarbejdere. 

I Horsens er der brug for 150 nye ansatte - og i Blans kan 45 nye få ansættelse, mens der i Ringsted søges 160 medarbejdere. 

Her 11 dage senere har 800 søgt de 375 stillinger. Og ansøgningerne fordeler sig geografisk i nogenlunde samme forhold, som der er ledige job i Ringsted, Blans og Horsens, oplyser pressechef Jens Hansen. 

Danish Crown går i gang med at ansætte de første og lære dem op, når efterårsferien er forbi.

Man kan stadig nå at søge stillingerne, der er blevet slået op som følge af, at efterspørgslen på dansk grisekød fra lande uden for EU er steget markant.

- Vi er overvældede over, at vi har modtaget så mange hundrede ansøgninger på så kort tid. At så mange har lyst til at arbejde hos Danish Crown bekræfter os i, at vi er en attraktiv arbejdsplads, og at der er mange, der gerne vil være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for fødevarer, siger Søren F. Eriksen, der er administrerende direktør  i Danish Crown Pork. 

Det er forventningen, at mange af de nye medarbejdere kommer uden slagtererfaring, men det afskrækker ikke produktionsdirektør Per Laursen.

- Det er rigtig mange slagterimedarbejdere, vi søger nu. Det betyder, at vi forventer at skulle lære mange af de nye op, og det er vi klar til. Så længe folk kommer med en passion for håndværk og kvalitet, skal vi nok lære dem de færdigheder, de har brug for, siger Per Laursen.